Inaugurarea punctului gastronomic local Valchid 239
Ne-am bucurat de o seară memorabilă împreună cu prieteni vechi și noi la evenimentul de inaugurare a punctului gastronomic local Valchid 239 ![]()
Cu mai bine de două săptămâni înainte, am raspuns invitației Ligiei Grancea de a participa la primul lor eveniment culinar, un eveniment care ne-a surprins foarte plăcut, chiar dacă cunoșteam de mai mulți ani ospitalitatea familiei Grancea ![]()
Odată ce am trecut pragul gospodăriei, am descoperit o grădină frumos amenajată, un loc mai mult decât potrivit pentru o cină romantică sau pentru un eveniment în aer liber împreună cu familia și prietenii ![]()
Pomii fructiferi, solarul pe structură de lemn cu soiuri vechi de roșii și alte legume de sezon, lacul cu nuferi, zona de divertisment cu leagăn, hamac și masă de ping pong, mini plantația de afini și terasa generoasă cu vedere spre toate aceste minunății, sunt doar cateva elemente cheie care au stat la baza acestei experiențe de neuitat
Evenimentul de inaugurare ne-a reunit cu ghizi de turism din Sibiu și Sighișoara, reprezentanți ai destinației de ecoturism Colinele Transilvaniei și ai Asociației Judetene de Turism Sibiu, reprezentanți ai primăriei comunei Hoghilag-Tărâmul Tuberozelor, antreprenori și reprezentanți ai ONG-urilor cu activități în regiune precum GAL Podisul Mediasului, ATE Dianthus Medias, Fundatia Open Fields și Asociatia Serviciul Apel.
S-a lăsat cu discuții faine despre viitoare colaborări și proiecte comunitare în domenii precum educația și turismul local ![]()
Pozele vorbesc de la sine în ceea ce privește diversitatea și multitudinea de culori a preparatelor locale și de sezon cu care am fost întâmpinați, acompaniate de o limonadă rece, perfectă pentru serile călduroase de vară ![]()
Roșiile au fost, bineînțeles, în centrul atenției, atât în solar, cât și pe masa cu bunătăți, iar combinația cu brânzeturile de la ferma din apropiere și cu conopida pane a fost o încântare a papilelor gustative ![]()
Dacă mai adaugăm în scenă și platourile cu jumări, slănina din producție proprie, care ți se topește pe cerul gurii, chiftelele din carne de porc, pieptul de pui pane, vinetele cu maioneză, untura cu ceapă verde, pesto-ul de busuioc, platoul cu legume proaspete și deserturile zilei (gogoși, brioșe cu morcov și hencleș cu griș) putem spune că am avut parte de o experiență gastronomică completă ![]()
Mulțumim familiei Grancea pentru acest eveniment și felicitări pentru tot efortul depus ![]()
![]()
În cazul în care sunteți prin zonă și doriți o pauză binemeritată pentru un mic dejun, un prânz sau o cină, puteți să le scrieți direct, măcar cu o zi înainte (pentru grupuri mici de 2-6 persoane) și cu 2-3 zile înainte daca sunteți de la 6 persoane în sus.
Vestea bună este că mai sunt câteva locuri disponibile pentru cina din 18 iulie ![]()












