Dacă în pandemie am devenit bucătari de excepție, acum, cu creșterea prețurilor la alimente vom da clasă la master chefs 😃

Lăsând gluma la o parte, chiar e fain să gătești acasă. Pentru noi e terapeutic să bucătărim și mereu e o sărbătoare când ne iese rețeta bine sau când adăugăm noi un twist interesant mâncării.

Chiar de curând am făcut pâine în casă și am experimentat cu ingredientele. Ce a ieșit a fost de vis ❤ Gust excepțional, savoare on point, în plus am bifat și căsuța “sănătos”.

Ne-am gândit să vă lăsăm rețeta mai jos, poate, poate, vă inspirăm serile să coaceți pâini bune, calde și exact așa cum vreți voi să fie! 🍞

Noi am ales să facem aluatul la Thermomix pentru că este rapid (5 minute), simplu (câteva ingrediente) și ne place rețeta lor pentru aluatul de pâine, dar voi puteți să-l faceți 100% homebaked și să vă puneți mâinile la frământat.

Am pus în bol 220 g apă de izvor (luăm adesea de la izvorul Sf. Ion), am adăugat 25 g drojdie prospătă și am lăsat robotul să amestece ingredientele. Ulterior, am adăugat 400 g făină cumpărată de la producătorii locali din Huedin (Huedin Piata Market), 30 g ulei de floarea soarelui, 1 linguriță de sare și una de zahăr și peste am mai adăugat semințe de in și pudră de dovleac cumpărată local. Apoi, am lăsat Thermomix-ul să frământe.

A rezultat un aluat perfect hidratat, elastic și numai bun de făcut mingiuță și de pus într-un bol tapetat cu ulei, acoperit și lăsat la dospit pentru 1 oră ⏰️

După cele 60 de minute, am descoperit un aluat crescut frumos, pe care l-am remodelat după forma tăvii și l-am crestat puțin. În crestătură am pus bucățele de unt și fulgi de usturoi de la Tanola. Am copt pâinea pentru 30 de minute și a ieșit un deliciu.

Cum noi nu mâncăm des pâine, ne-a ajuns pentru o săptămână și s-a menținut la fel de proaspătă și de gustoasă ca-n prima zi când a ieșit aburindă din cuptor 😋

Serile parcă sunt mai frumoase când miroase a pâine caldă în casă și știi că o parte din energia ta se află acolo, în acea bucată de aluat rumen; și parcă totul devine mai frumos, mai sincer și mai simplu.