Pâine de casă a la Thermomix
Dacă în pandemie am devenit bucătari de excepție, acum, cu creșterea prețurilor la alimente vom da clasă la master chefs
Lăsând gluma la o parte, chiar e fain să gătești acasă. Pentru noi e terapeutic să bucătărim și mereu e o sărbătoare când ne iese rețeta bine sau când adăugăm noi un twist interesant mâncării.
Chiar de curând am făcut pâine în casă și am experimentat cu ingredientele. Ce a ieșit a fost de vis Gust excepțional, savoare on point, în plus am bifat și căsuța “sănătos”.
Ne-am gândit să vă lăsăm rețeta mai jos, poate, poate, vă inspirăm serile să coaceți pâini bune, calde și exact așa cum vreți voi să fie!
Noi am ales să facem aluatul la Thermomix pentru că este rapid (5 minute), simplu (câteva ingrediente) și ne place rețeta lor pentru aluatul de pâine, dar voi puteți să-l faceți 100% homebaked și să vă puneți mâinile la frământat.
Am pus în bol 220 g apă de izvor (luăm adesea de la izvorul Sf. Ion), am adăugat 25 g drojdie prospătă și am lăsat robotul să amestece ingredientele. Ulterior, am adăugat 400 g făină cumpărată de la producătorii locali din Huedin (Huedin Piata Market), 30 g ulei de floarea soarelui, 1 linguriță de sare și una de zahăr și peste am mai adăugat semințe de in și pudră de dovleac cumpărată local. Apoi, am lăsat Thermomix-ul să frământe.
A rezultat un aluat perfect hidratat, elastic și numai bun de făcut mingiuță și de pus într-un bol tapetat cu ulei, acoperit și lăsat la dospit pentru 1 oră
După cele 60 de minute, am descoperit un aluat crescut frumos, pe care l-am remodelat după forma tăvii și l-am crestat puțin. În crestătură am pus bucățele de unt și fulgi de usturoi de la Tanola. Am copt pâinea pentru 30 de minute și a ieșit un deliciu.
Cum noi nu mâncăm des pâine, ne-a ajuns pentru o săptămână și s-a menținut la fel de proaspătă și de gustoasă ca-n prima zi când a ieșit aburindă din cuptor
Serile parcă sunt mai frumoase când miroase a pâine caldă în casă și știi că o parte din energia ta se află acolo, în acea bucată de aluat rumen; și parcă totul devine mai frumos, mai sincer și mai simplu.