Ieri a fost despre 🍄, azi tot cu ele defilăm. De curând am comandat prin Nord Natural Hub aceste două bunătăți care ne-au cucerit: trufele negre liofilizate (uscate la rece) și sarea cu trufe negre deshidratate.

Ceea ce m-a fascinat a fost mirosul pătrunzător de mosc, ozon, nuci și ciuperci, un parfum euforic, teluric. Eu am perceput și un iz de cafea, îmbietor. Apoi, când am deschis ambalajul am dat peste o mână de felii subțiri deshidratate de trufe, toate având reflexii aurii și un contur negru, fin. Pe verso, erau scrise recomandările de utilizare a trufelor în preparate (acestea se rehidratează în apă caldă, preț de câteva minute, apoi se pot utiliza în bucate care conțin orez, paste, carne, pește, ouă, ș.a.m.d). Noi le-am folosit deja într-o omletă cu trufe. A fost de-li-cioa-să 😋

Impresionați de grija pentru prospețimea produsului, dobândită în urma procesului de liofilizare, prin care se obține textura și aroma naturală desăvârșită a trufei uscate, de asemenea, citez: „trufa își păstrează intacte valorile nutriționale, organoleptic și structural este similară trufei proaspete”, am decis să căutăm mai multe informații despre producători.

Astfel, la un click distanță am aflat povestea Tanola, pasiunea lor pentru „diamantul negru al pământului” 🖤 și frumoasa misiune pe care au ales-o. Valorile lor, respectul pentru natură și dragul pentru gustul local se pot simți în calitatea produsului. Noi i-am descoperit recent și vrem ca toată lumea să afle de ei!