Despre Poiana Gelesa avem multe de spus, dar cel mai simplu este să vă relatăm din experiența noastră personală. Pe Carmen, omul care stă în spatele acestei frumoase inițiative, o cunoaștem de aproximativ 2 ani de zile, auzind de activitatea sa de pe un grup de Facebook în care mai mulți producători locali încercau să se facă văzuți 🙂

Sursele noastre de ouă de găină (având în vedere că pe acestea le consumăm de obicei) sunt foarte bogate, părinții noștri având prieteni producători care își fac treaba foarte bine și cu care au creat deja o relație de prietenie, astfel încât foarte rar am găsit ocazia să comandăm ouă de găină de casă din apropierea Clujului. Într-una din zilele în care am rămas fără, am apelat cu toată încrederea la Carmen, cunoscând deja sistemul de livrare și modul în care cresc găinile și rațele în gospodăria familiei sale din Apahida.

𝐓𝐢𝐩𝐬 & 𝐭𝐫𝐢𝐜𝐤𝐬: cunoașteți-vă producătorul înainte să fie nevoie să comandați de la el, astfel încât să știți exact ce principii de etică și sustenabilitate stau în spatele produsului. Pe noi ne-a bucurat faptul că păsările 🐓 sunt crescute la țară în stabulație liberă, în curtea gospodăriei și hrănite natural, iar cofragele pot fi returnate la fiecare livrare susținând astfel economia circulară cu zero risipă în ceea ce privește ambalajele.

🥚Ouăle de rață și de găină aduse de Carmen au gust intens, miros de cereale și textură fină, astfel încât le comandăm cu drag de fiecare dată când avem nevoie și când rămânem fără stoc în frigider. Le folosim în omlete, la aluatul pentru clătite sau pur și simplu fierte cu brânză telemea, puțină slănină și roșii proaspete de sezon. Combinația clasică pe care o îndrăgim în fiecare vară 😃

Voi în ce rețete le mai folosiți și care sunt criteriile pe baza cărora alegeți producătorii de ouă?