Transylvanian Harvest la Lavanda Lola
Pe data de 10 octombrie am celebrat roadele pământului și implicit munca deosebită a dragilor noștri producători locali la Lavanda Lola, într-un cadru de vis, alături de Chef Will Cunneen, care ne-a oferit tuturor o superbă cină cu preparate gătite preponderent din produse locale Am fost o mână de oameni, care s-au bucurat timp de 3 ore de reveria măiestriei cu care a fost pregătit meniul servit de Chef Will
Cred că a fost o idee nemaipomenită să celebrăm împreună cu alți iubitori de experiențe culinare desăvârșite, bogăția acestui anotimp și să ne amintim de contribuția deosebită a producătorilor locali în această poveste cu iz tomnatic, denumită Transylvanian Harvest
Alături de noi s-a aflat Ciprian, somelierul de la Crama Jelna , care ne-a întâmpinat cu un vin perlant, ce strălucea în lumina aurie a serii. Curând s-a alăturat și Chef, servindu-ne aperitivele afară, la mesele din lemn, asigurându-se totodată că ne spune câteva cuvinte despre fiecare preparat în parte. Ei bine, vreau să vă mărturisesc că acele combinații te fac să închizi ochii și să simți jocul gusturilor pătrunzătoare pe scena papilelor gustative. Fiecare gust se întrepătrundea perfect, lăsându-și însă clipele de glorie să răzbată în simfonia aromelor când intense, când fade. Uneori, cred că sunt prea puține cuvinte pentru a descrie acel deliciu sau de a cuprinde acea artă culinară savurată pentru câteva momente înainte de marele festin
Curând începuse să se întunece și atunci am intrat cu toții înăuntru, unde ne-au întâmpinat în fundal notele smooth ale unei piese de jazz , lumânările licărind pe mese și mirosul îmbietor, care se simțea ușor în încăpere. Era ca o notă parfumată fugară, ce amintea că în acea seară de toamnă aveam să sărbătorim cum se cuvine belșugul roadelor coapte.
Ne-am așezat la mese și am ascultat cu atenție cuvintele lui Will, care ne-au introdus în atmosferă și ne-au amintit de importanța produsului local și de frumusețea perioadei recoltei. Apoi, au început să vină rând pe rând preparatele serii, să se umple cupele cu vinuri potrivite fiecărui fel de mâncare și desigur, am primit îndemnul de a ne uita și la modul în care se prepară felurile de mâncare, dar și felurite îndemnuri de a degusta vinul înainte și după îmbucătura cu pricina
Noi ne-am conformat și am avut parte de momente incredibile, mai ales că am fost alături de familie, prieteni și cunoscuți, dar și de oameni pe care am avut plăcerea de a-i întâlni pentru prima dată acolo. Țin minte și acum momentul în care așteptam rața ‘bronzată’, căci așa o botezasem, iar după ce am primit-o, reacția Adrianei, o gurmandă desăvârșită, a fost superbă. Ea se gândea la colțul de pâine, cu care se putea șterge farfuria, în stil ardelenesc. Am râs, ne-am permis să-i spunem gluma și lui Will, iar 1 minut mai târziu aveam pâinea pe masă, lăsându-se cu râsete faine, omul gustase gluma
Seara a continuat într-o notă prietenoasă, relaxantă și plină de voie bună. Ne-am simțit excelent și am complimentat preparatele, lăsând ca farfuriile să se întoarcă goale la Chef. Ce putem să vă spunem este că absolut totul a fost pregătit la superlativ, iar organizarea a fost on point. Felicitări pentru tot ceea ce s-a petrecut acolo și sperăm din suflet să mai luăm parte la asemenea evenimente! Până atunci însă, vă lăsăm să vă delectați cu un set de poze apetisante