Minunățiile astea de legume le-am primit acum câteva zile de la Casuta cu bunatati din Dumbrăveni, județul Sibiu 🙏

Așa diversitate și combinație de gusturi într-un coș cu legume de toamnă am mai găsit doar pe vremea când eram consumactori în parteneriatele ASAT din Cluj-Napoca și Sibiu și ne-am amintit cu drag de anii în care am stat aproape de producătorii locali, ajutându-i să-și calculeze fiecare cost din bugetul unui parteneriat ASAT.

Iubim să descoperim astfel de inițiative și mai ales astfel de oameni, iar atunci când îi descoperim îi ținem aproape, conștienți fiind de valoarea pe care o dau pământului prin eforul pe care îl depun. Ne-am bucurat foarte mult atunci când i-am descoperit pe Ioana Gabor Teglariu și Nicolae Denesan, doi oameni pasionați de grăninărit, care acum mai bine de 7 ani au început drumul agriculturii în propria lor gospodărie din Dumbrăveni, iar astăzi avem ocazia să ne bucurăm de produsele lor 🥬🧅🫑

Ce ne-a impresionat cel mai mult la cei doi este deschiderea pentru învățare și bucuria de pe chipul lor atunci când le calci pragul gospodăriei: oameni care iubesc viața cu toate provocările pe care le-au întâmpinat în acești primi 7 ani. De ce spunem primi 7 ani? Pentru că planurile de agricultura sunt mai mari, iar în următorii ani, dacă sunteți din Dumbrăveni sau Mediaș sau din zonele învecinate, cu siguranță veți auzi tot mai des de ei și de frumoasa lor inițiativă Căsuța cu bunătăți.

Când vorbim de agricultură, pe Nicu îl găsim la evenimentele de permacultură și la aproape toate cursurile de grădinărit atunci când acestea se organizează în Mediaș sau Sighișoara, iar pe Ioana rar o poți scoate din grădină 😄 Fac o echipă minunată împreună!

Revenind la produse, putem spune doar atât. Un ghiveci de legume de toamnă, o salată de vinete coapte cu ceapă albă sau o varză călită asezonată cu ardei și gogoșari, doar cu legume proaspăt culese din Căsuța cu bunătăți, sunt experiențe culinare pline de savoare și gusturi din copilărie readuse în prezent.

Dacă vreți să planificați o vizită la gospodărie sau doar să vă bucurați de produsele lor, dați de știre în comentarii și vă ajutăm cu date de contact. În zona Mediașului și împrejurimi se fac și livrări la domiciliu la comenzi de o anumită valoare 🙂

Noi îi recomandăm cu mare drag și abia așteptăm următoarea întâlnire, atunci când vom mai reveni în zonă 🤗