Chiftele de dovlecel cu griș
Ce spui de o rețetă cu dovlecei simplă, rapidă, gustoasă și de sezon? ![]()
Acum e timpul lor și îi vedem peste tot la tarabe, în magazine și pe website-urile producătorilor locali.
Cum sunt și foarte sănătoși ar fi bine să nu-i ratezi anul acesta ![]()
Dovleceii de vară sunt bogați în potasiu, fosfor, mangan, vitaminele B1, B6, vitamina C, cupru, magneziu, acid folic, zinc, fier, calciu, vitaminele A și K. Au multe fibre, mențin sănătatea ochilor și a sistemului nervos, ajută la buna funcționare a rinichilor, ficatulului și colonului și au efect antiinflamator. Plus multe alte beneficii, fiind un aliment-medicament!
Așadar, dacă ai nevoie de un strop de inspirație, îți lăsăm mai jos o rețetă gustoasă și simplu de făcut ![]()
Noi avem dovlecei în grădină și până acum i-am consumat cruzi în salate, pe post de mini clătite sau chiftele. Așadar, despre chiftelele de dovlecei vom vorbi azi.
Am cules din grădină 2 dovlecei mai mici și i-am dat prin răzătoare. După ce am scurs excesul de apă, i-am condimentat cu sare și piper, am pus un ou de casă și am adăugat gris după ochi până s-a creat prin amestec un maclavais închegat. Am modelat apoi chifteluțele ușor aplatizate și le-am pus la prăjit.
Grisul l-am avut de la Helyénvaló Helyi, iar uleiul de floarea soarelui în care i-am rumenit la final a fost de la Luna Solai ![]()
Delicioși au fost!
Spor la cumpărături și poftă bună!
