Anul acesta s-au rupt crăcile cu prune 🫣, după ce 3 ani la rând de abia s-au făcut.

Așa că am avut de lucru. Bine, mai mult ai mei 😁, dar m-am asigurat ca la prima vizită să culegem o parte împreună și să facem și gomboți cu ocazia asta.

Neapărat 🤤

Mai ales că am avut și cartofi faini în grădină. Cu așa rod văratic și proaspăt nu ne putea sări rândul!

Unde mai pui că am avut și starea, dragul și răbdarea să gătesc un desert, ce nu se prepară în 10-15 minute.

Acasă cu întreaga familie timpul curge mai lin, mă îndemn altfel și sunt mai multe mânuțe care bucătăresc.

La Cluj, având zile pline cu lucru și seara cu hobby-uri sau întâlniri cu prietenii, prefer să fac rețete rapide, ușoare, sănătoase și nutritive. Totul se comprimă ca timp și efort ⏳️

De exemplu, găsesc adesea rețete simplu de făcut pe reels sau pe diferite bloguri. De acolo mă inspir, de regulă, pentru meniul săptămânal, planificându-mi mesele din timp.

Astfel:

🔸️ îmi construiesc un meniu echilibrat și diversificat;

🔸️ am grijă să gătesc în funcție de sezonalitate;

🔸️ nu fac risipă alimentară;

🔸️ economisesc timp la cumpărături, având listă;

🔸️ evit întrebarea clasică: oare azi ce mâncăm?

Tu cum procedezi? 😄 Preferi stilul mai organizat sau te lași dusă de val și gătești/comanzi ce simți să mănânci atunci, pe moment?