Iubim aceste evenimente ❤️, unde mai multe asociații dragi nouă reușesc să ne aducă împreună în jurul unor ateliere, acțiuni benefice și discuții pe tema hranei, ca motor al vieții și liant în comunități.

Food Waste Combat, Nod Verde și Asociația Plaiuri Noi au pus excelent în valoare curtea interioară a magazinului Nod Verde, de pe Bv. 21 Decembrie, nr.74 și ne-au răsfățat papilele gustative cu brânzeturi artizanale, cărnuri fine, zacuscă de casă, legume proaspete și gogoși 😋

Apoi, ne-au invitat la o serie de discuții interesante pe tema hranei locale și a importanței respectării sezonalității cu Dana Gânja de la 3 generatii, Raul de la Micro Mixt, Ionut Crisan, Rik Werner de la Ecorik și cu noi doi, în calitate de ASAT-ieni 😃

Ionuț ne-a pregătit și un atelier culinar, unde am creat împreună un cocktail non-alcoolic din piure de gutui și lapte de dovleac, asezonat cu flori comestibile, urmat de degustarea unui pesto de casă senzațional!

Am avut parte și de un super atelier de plantat microplante alături de Raul și de un atelier participativ dedicat designului curții comunitare Nod Verde 🌱, găzduit de Marius Mornea de la Clujul Sustenabil, unde am pus cap la cap mai multe idei de organizare a spațiului.

Ne-am bucurat să vedem că aceste ateliere, inclusiv cel de pictură, i-au încântat și pe prichindei, aceștia având și un loc de joacă special amenajat pentru ei 😄

În mod deosebit ne-a bucurat să vedem curiozitatea și deschiderea participanților la eveniment. Ne-am făcut prieteni noi, am socializat și ne-am pus la bătaie toate informațiile pentru doritorii de a se înscrie în parteneriatele ASAT din Cluj-Napoca 😉

La finalul evenimentului VlăStare de Bine – Hrana De Sezon, ep. 3 am intrat și în magazinul Nod Verde, fiind plăcut surprinși de diversitatea produselor locale. Vă recomandăm să dați o fugă până acolo când vă permite timpul 🤗

Și sperăm ca aceste evenimente să continue și să atragă cât mai mulți oameni interesați de calitatea și viitorul hranei locale!