De curând am cunoscut o echipă foarte faină de tineri, care a lansat un concept inovativ pentru producătorii locali și comunitatea de gurmanzi pasionați de hrana sănătoasă și plină de savoare.

Este vorba despre Dynamic Market – aplicația prin care consumatorul modern poate alege dintr-o varietate de produse agroalimentare listate pe categorii și filtrate în funcție de distanță.

Proiectul este promițător, iar dezvoltarea lui pe termen lung va simplifica cu mult căutările tuturor, facilitând o întâlnire mai rapidă a cererii cu oferta.

Vorbind cu ei am rămas plăcut surprinși de profesionalismul de care dau dovadă, de viziunea coerentă și de pasiunea care însoțește tot acest proiect de suflet.

I-am adoptat în comunitatea noastră și ne-am decis să facem cunoscută această aplicație tuturor producătorilor locali și gurmanzilor care își doresc să susțină noi surse de aprovizionare locală.

Deja, o parte dintre producătorii noștri dragi și-au listat produsele în aplicație 😃 Printre cei care au spart gheața se numără Desaga cu legume, Magic Milk, Tradiția laptelui și alți câțiva producători locali pe care ne dorim să-i cunoaștem cât de curând.

Aplicația este la început de drum, prin urmare susținerea voastră contează enorm și va fi apreciată de echipa Dynamic Market – click >aici< pentru descărcare. Așadar, haideți să îi cunoaștem mai bine în interviul de mai jos.

🔸 Cine sunteți voi, oamenii frumoși din spatele aplicației Dynamic Market și cum v-a venit ideea de a lansa această aplicație?

Suntem o echipă formată din trei developeri, un UI/UX designer, o persoană pe partea de marketing și două persoane care ne ajută pe partea juridică. Cred că nici unul nu și-a imaginat asta acum un an, cu atât mai mult că nu am reușit sa ne vedem toți niciodată. 

Ideea aplicației a pornit când a apărut cineva care vindea cireșe în fața clădirii de birouri în care munceam. Venea, deschidea portbagajul și în aproximativ 30 de minute pleca cu marfa vândută, iar în birou mai rămâneau câțiva care nu apucau să cumpere, dar ar fi dorit. Totuși, la 5 minute de mers pe jos este o piață mare statică, între blocuri, care era plină de cireșe și în care prea puțini ajungeau. Atunci am înțeles că natura pieței în zilele noastre este una dinamică. În piață mergi să vinzi produsele pentru că acolo oamenii știu că se întâlnește cererea cu oferta. Adică vânzătorii pot găsi clienți și cumpărătorii pot găsi produse. Viața oamenilor în marile orașe se schimbă semnificativ. Ajung mai puțin la piața, dar cu ajutorul aplicației putem aduce piața la ei în zonele în care lucrează sau locuiesc. Aplicația preia rolul de întâlnire al cererii și ofertei în mod dinamic.

🔸 Care este rolul aplicației Dynamic Market în comunitate și mai ales care sunt punctele forte ale acestei aplicații?

Aplicația ajută la a crea o relație directă între producătorii locali și clienții din zona lor.

Momentan, am ieșit pe piața cu o prima varianta care permite producătorilor să adauge produse în aplicație și să fie vizualizate de toți cumpărătorii din jurul lor.

În viitorul apropiat urmează să adăugăm funcționalitățile de notificare bazate pe locație. Un producător va putea notifica toți utilizatorii din zonă că oferă spre vânzare un produs, această opțiune fiind personalizată și în funcție de preferințele utilizatorului.  

Faptul că suntem deja pe piață ne ajută să avem o discuție mai concretă cu producătorii locali și cu consumatorii de produse locale, să înțelegem și mai bine problemele cu care se confruntă și ce nevoi au. 

🔸 Cum vedeți aplicația în următorii 5 ani? Apar îmbunătățiri? 

Momentan este disponibilă doar aplicația pentru Android, dar versiunea de iOS este în dezvoltare și urmărim o lansare în cursul acestui an. Apar îmbunătățiri și vor fi pe baza discuțiilor cu producătorii locali și consumatorii. Din aceste discuții vom extrage noile funcționalități ale aplicației pe care le vom verifica cu atenție dacă au fost eficiente. Mergem cu pași mici, iterativi, pentru a putea măsura ușor eficiența unei noi funcționalități și pentru a crea o aplicație cât mai utilă și ușor de folosit.

Pentru început ne axăm doar pe zona Clujului până ajungem să avem o versiune cât mai completă a aplicației. În următoarea perioada dorim să ne extindem în România și poate la nivel european. 

Urmărim și o extindere a categoriilor de produse din aplicație pentru a acoperi mai bine nevoile producătorilor și ale cumpărătorilor.

În următorii 5 ani ne dorim să devenim parte din comunitate, să îi cunoaștem nevoile și să venim cu soluții. Iar proiectul nostru să fie cât mai vizibil și util pentru susținerea produselor și producătorilor locali, dar și ca reper pentru cei ce caută produse locale. Una dintre dorințele noastre e de a inova modul în care produsele locale ajung în casele oamenilor, vrem să facilităm accesul la ele. Chiar dacă mulți știu că există deja pe piață o sumedenie de producători locali, de cele mai multe ori sunt comozi și preferă produsele de import din supermarket. Ne-am dori să fim parte din a face cumpăratul de produse locale cât mai comod și accesibil.

🔸 Cum a fost primită aplicația de către producătorii locali? 

Aplicația a fost primită cu mult entuziasm de o parte din producătorii locali, care au fost încântați să găsească o aplicație dedicată lor, care îi ajută să își distribuie produsele. Ne bucurăm de fiecare dată când apar produse noi în aplicație și împărtășim acest lucru cu comunitatea noastră, dorind să îi facem pe producătorii locali cât mai vizibili și accesibili, și să le ușurăm căutările celor care vor să cumpere local. 

Proiectul nostru este încă la început de drum și ne dorim ca oamenii să găsească mult mai ușor produse naturale din apropiere, iar producătorii locali să aibă mai multă vizibilitate și mai multe opțiuni pentru a-și vinde produsele pentru care muncesc cu dedicare.

🔸 Care a fost cea mai mare provocare întâmpinată atunci când ați lansat Dynamic Market?

Cel mai greu lucru a fost să facem pasul de la idee la prima variantă a aplicației. Am învățat și învățăm constant multe despre ce este o aplicație din punct de vedere business. Învățăm zilnic ce este un startup, fiind prima noastră experiență în aceasta direcție. Un alt lucru foarte important pentru noi a fost sa găsim oamenii care să se integreze bine în echipă. Formarea unei echipe în pandemie a fost dificilă și totodată interesantă.

🔸 Un mesaj de încheiere pentru comunitatea Culinarativ ☺

Dragilor, ne bucurăm tare că există așa o comunitate faină concentrată în jurul produselor locale. Dincolo de termenii pragmatici care se regăsesc și în sloganul nostru „Vinde. Cumpără. Susține”, considerăm că prin susținerea cumpăratului local se dezvoltă și comunități sănătoase. Vă urmărim cu bucurie să vedem pe unde mai hoinăriți și ce producători descoperiți și deja simțim că facem și noi cumva parte din comunitatea voastră. Mulțumim că ne-ați oferit ocazia să împărtășim cu voi povestea proiectului nostru.