„Goana” după sarmale în seara de Dragobete
Când se suprapun două Giveaway-uri și ajungi ca de Dragobete să sărbătorești 100% românește cu Sarmalerărie.
Ei bine, am fost cel puțin autentici până în măduva oaselor Să o luăm cu începutul, zic. Pe când ne-am pornit cu livrarea Giveaway-ului nostru, ne-am amintit că am câștigat și noi o porție de sarmale la concursul organizat de cei de la Sarmalerărie de acum o săptămână. Astfel, ne-am decis pe loc să ne ridicăm marele premiu în seara de Dragobete.
Zis și făcut. Am ajuns la ei, la locația din centru și de cum am intrat, ne-a învăluit un parfum get-beget românesc – izul sarmalelor în prag de primăvară. Am salutat, ne-am prezentat ca fiind câștigătorii întârziați la ridicarea premiului și am vrut să știm ce revendicăm. Am aflat că este vorba de 10 sarmale dolofane
„În foi de viță să fie”, am spus, apoi fără să zăbovim prea mult am decis să cumpărăm o porție în plus. Finalmente, urma să facem un pit stop și ne-am gândit că 10 sarmale sunt prea puține. Așadar, restul de sarmale le-am dorit cu varză acră și cu varză dulce.
Ce vă putem spune este că oamenii de la Sarmalerărie (nu vi se îmbârligă limba și când citiți în gând cuvântul? ) sunt super faini, plini de voie bună, chill și bonomi, au un vibe tare plăcut și se vede că pun pasiune în oala aceea cu sarmale, apoi ni s-a părut o idee bună să adoptăm și noi filosofia lor de a mânca sarmale în tot anul, nu doar de sărbători și desigur, nu am putut să nu lăudăm faptul că folosesc ingrediente locale în rețetele lor
Acum, să trecem la partea savuroasă: recenzia sarmalelor În primul rând am apreciat aspectul lor, modul în care au fost ornate cu varză și mirodenii, iar în al doilea rând gustul, care a fost fenomenal! Ne-a amintit de sarmalele de acasă, dar parcă acestea au fost mai light, unele dolofane, altele micuțe, simple, dar bogate în același timp, ca și textură și aromă.
Noi am ales să ne punem și smântână lângă, fiecare după gust și le-am savurat cu 2 guri, cum s-ar spune. Nici nu am apucat să facem poze mai de dai Doamne, pentru că nu am avut răbdare să așteptăm. Am încercat un photo shooting rapid pe un scaun mai rustic, dar în zadar. Arătau prea bine, miroseau prea bine și pur și simplu nu am mai rezistat. Tocmai de asta, cel mai probabil nu vom ajunge în top la perfecțiunea postărilor, dar cu siguranță vom fi cei mai fericiți blogeri culinari
De asemenea, mai credem că sarmalele acestea sunt pentru toți gurmanzii care vor să se bucure de savoarea acestui preparat indiferent de anotimp sau de obiceiuri și mai credem că toți cei care vor alege bunătățile de la Sarmalerărie nu vor regreta Pe cuvânt de gurmand!