Este prima lor săptămână la grădi sau la școală 💛, iar în acest context citisem la un moment dat un îndemn pentru părinți.

🤭 Mai în glumă, mai în serios, părinții erau sfătuiți să se relaxeze cât mai pot, pentru că în următoarele zile vor urma primele simptome de răceală. Temuta viroză a prichindeilor.

Și știu că am surâs. Mi-am amintit că așa am fost și eu ‘în tinereți’, acum 23 de ani când am trecut prima dată pragul clasei I, la 6 anișori și un pic.

Mai tot timpul cu roșu în gât și cu nasul curgând. Luam de la toți și eram și eu darnică la rândul meu 🙈

Ei bine și atunci și acum existau soluții simple și gustoase pentru întărirea sistemului imunitar.

Alimentația, de exemplu, rămâne cel mai bun remediu pentru prevenirea multor răceli de sezon.

Într-o țară unde aproape pe fiecare stradă găsim o farmacie, să ne amintim de forța pe care o au alimentele curate, nutritive, proaspete și de calitate, cumpărate din surse sigure și în ton cu sezonalitatea 🌱

Desigur, acestea nu înlocuiesc vizita la medic, însă ajută mult cu prevenția și susținerea sistemului imunitar, mai ales la cei mici.

Mai mult, dacă alegem să profităm de masa de prânz de la școală, pe care poate le-o pregătim noi de acasă 🥪, am putea să îi înarmăm cu delicii sănătoase de la micii producători locali sau poate chiar cu cele cultivate de noi (dacă grădinărim). În felul acesta, nu numai că ne asigurăm că se hrănesc bine și echilibrat, dar le și educăm gustul. Îi obișnuim încă de mici cu adevăratul gust al mâncării și astfel nu mai cad în capcana alimentelor alterate de potențiatorii de aromă folosiți în industria alimentară.

Dacă alegem produse locale, pachețelul lor se poate transforma într-o adevărată experiență culinară, datorită gustului autentic al produselor. Sunt mai sănătoși și le și educăm papilele gustative pentru viitor 👍

E win-win pe toate planurile 😄

Așadar, propun să profităm din plin de începerea școlii și să punem bazele unor noi obiceiuri smart și pline de savoare! Ne vom mulțumi peste câțiva ani 😉