Dragă gurmand și iubitor de experiențe cu gust local, ți-am pregătit un eveniment de iarnă cu totul deosebit în Colinele Transilvaniei, la punctul gastronomic local Copșa Mare 122 ❄️

Vei avea parte de o atmosferă de sărbătoare plină de culoare, cu bucate tradiționale, vin fiert, ateliere (re)creative, colinde și melodii folk pe acorduri de chitară.

Să te aștepți la ornamente ca-n povești, la turte savurate lângă focul din sobă și la parfumul lichiului cu gris proaspăt scos din cuptor. Vom decora ca în filmele tale preferate de Crăciun, vom servi clătite și vom degusta miere și dulcețuri locale 🥞🍯

Va fi o experiență Slow Food în pitorescul sat Copșa Mare, într-o locație de o frumusețe incontestabilă.

Sâmbătă, 14 decembrie 2024, începând cu ora 11:00, deschidem porțile casei albastre din inima Transilvaniei, aflată la doar 2 km distanță de situl UNESCO Biertan, nu departe de intrarea pe Via Transilvanica – sectorul Terra Saxonum.

Alături de noi vei descoperi gusturi noi, meșteșuguri păstrate vii și oameni ai locului, care duc mai departe povestea satului transilvănean prin îndeletniciri frumoase și istorisiri neprețuite.

Mai mult, vei avea ocazia să te bucuri și de inedita experiență a târgului de Crăciun din Biertan, la finalul evenimentului nostru 🎄


Programul zilei:

Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 11:00 – 19:00, urmând să ne bucurăm împreună de următoarele activități:

🔸 Brunch de bun venit cu produse locale: jumări, pastă de slănină, zacuscă, brânzeturi, caltaboș, cârnați, murături, pâine coaptă în cuptorul cu lemne, ceai, socată, vin fiert și cafea de la întreprinderea socială Rubia din satul Șoala;
🔸 Prezentarea punctului gastronomic local Copșa Mare 122;
🔸 Clătite cu brânză maturată, făcute pe loc de prietenul nostru Istvan Varga de la Manufactura de Brânză;
🔸 Atelier de decorat și savurat turte dulci, alături de Ana;
🔸 Atelier de pâslărit, susținut de domnul Ilie Iordan, meșter popular local;
🔸 Atelier de făurit decorațiuni pentru Crăciun, dedicat prichindeilor și pregătit de Cristina & Lia;
🔸 Melodii folk și colinde cântate live la chitară de bunul nostru prieten Feri Teglaș;
🔸 Seară de colindat, alături de micii colindători din sat;
🔸 Bucate tradiționale calde: supă de găină de casă cu tăiței de casă, sarmale cu smântână și mămăligă, lichiu cu gris;
🔸 Încheierea evenimentului: recomandăm vizitarea târgului de Crăciun din Biertan.

Pe tot parcursul evenimentului vei putea cumpăra:

🎁 turte dulci de la Ionela;
🎁 decorațiuni de Crăciun realizate din materiale reciclabile, de la Cristina Holom;
🎁 miere și jucării de lemn în miniatură, de la domnul Ioan Cristian Bica, preotul ortodox din sat;
🎁 gemuri, dulcețuri și siropuri de la Familia Cocoș, producători locali din sat;
🎁 sortimente de brânză maturată de la Manufactura de brânză;
🎁 obiecte artizanale din pâslă de la meșterul popular al satului, domnul Ilie Iordan, care încă păstrează viu acest meșteșug străvechi.


𝐏𝐫𝐞𝐭̦ 𝐛𝐢𝐥𝐞𝐭:
– adulți: 265 lei
– copii 7-14 ani: 135 lei
– copii sub 7 ani: gratuit

Înscrierile se pot face până joi, 12 decembrie 2024, ora 12:00, accesând link-ul: https://forms.gle/bM83XGSZrYj1YcuWA

Pentru validarea înscrierii la brunch se va percepe un avans, iar restul sumei de bani se achită numerar (cash) la fața locului.

Avansul se poate returna în caz de anulare a rezervării, doar dacă anularea se face până miercuri, 11 decembrie 2024, ora 12:00.

În vederea solicitării de anulare se va trimite un e-mail cu textul Anulare Copșa Mare 122 la adresa culinarativ@gmail.com, cu specificarea numelui și prenumelui cu care s-a făcut rezervarea și a contului bancar pentru retur.

Avansul este de 60 lei / persoană pentru adulți și 30 lei / persoană pentru copii.

Avansul se achită în contul bancar: RO88BACX0000002191482000, beneficiar: SILE SI SIMONA TURISTIC SRL, specificând la detaliile plății: Servicii de masă 14 decembrie 2024.


Copșa Mare 122 oferă și servicii de cazare cu mic dejun inclus pentru cei care doresc să rămână peste noapte. Rezervările se fac la numărul de telefon: 0728 371 762 – Simona Seciu.

🤝 Acest eveniment este organizat de Culinarativ și Copșa Mare 122 cu intenția de a aduce iubitorii de experiențe cu gust local, la firul ierbii, mai aproape de lumea satului și de hrana curată.

Abia așteptăm să ne cunoaștem!