Brunch de vară la Sic – Experiențe cu gust local #3
Astăzi am avut parte de o ediție superbă a brunchului de vară de la Sic alături de oameni minunați care au venit în număr mare, în ciuda vremii care nu se arăta prea prietenoasă au riscat și au câștigat – cu toții am avut parte de o vreme foarte bună, care ne-a permis să ne bucurăm de întregul eveniment fără niciun impediment
Ne-am bucurat ca de fiecare dată de un tur al plantației alături de gazdele noastre, am cules afine și mure, iar unii dintre noi nu și-au putut lua ochii de la menta crescută lângă lac și de la alte plante medicinale numai bune de cules pentru ceai Apoi, nu și-au mai putut lua ochii nici de la bufetul rece cu felurite tarte, plăcinte, zacuscă, salată de vinete, platou de brânzeturi cu legume de la Ferma Dronea, afine și alte delicii, precum înghețata moleculară.
Oooo, înghețata moleculară , deliciul care ne-a fermecat pe toți, cu precădere pe cei mici, care s-au aliniat frumos în așteptarea globurilor reci, dulci și fresh, pregătite cu măiestrie de Chef Gelatier Roxy Parjol, cu a sa inițiativă L’ Albero dei Sogni, folosind fructe culese pe loc din plantație. Ne-am delectat cu sortimente cremoase, complimentate de gustul intens de afine cu lavandă, mure sau ciocolată, având parte de o prezentare pe măsură
Apoi, ne-am răsfățat papilele gustative cu un papricaș de pui absolut delicios, pentru a avea energie să parcurgem drumeția prin pădure. La întoarcere am gustat din prăjitura cu mure, care ne aștepta de zor pe masă – am povestit, ne-am împrietenit, am hrănit peștii din lac printre altele , copiii s-au jucat super fain în natură și ca de fiecare dată s-au auzit râsete, iar voia bună a fost la ordinea zilei în plantația de afine și mure Hari Berry.
Urmează să vă pregătim noi surprize, prin care urmărim nu doar să ne simțim bine, ci și să formăm o comunitate puternică în jurul hranei locale