Prima zi de august ne-a adus din nou față în față cu Chef Will Cunneen 👨‍🍳 și familia Nemeș la plantația de afine și mure Hari Berry, într-un cadrul natural de vis, la doi pași de rezervația naturală Stufărișurile de la Sic, în Ținutul Fluturelui Albastru 🦋

Primele ore ale dimineții ne-au dat o energie fantastică, acesta fiind primul eveniment din seria Experiențe cu Gust Local în cadrul căruia vremea a ținut complet cu noi ☀️

Am ajuns la plantație dis de dimineață împreună cu doamna Nemeș, draga noastră prietenă și vecină care nu precupețește niciun efort în a pregăti eveniment de eveniment bucatele deja consacrate (vegane și vegetariene) pentru bufetul rece, astfel încât totul să fie pe gustul participanțior 😋

Bucuria și mai mare a fost să vedem că toată lumea a ajuns în timp util pentru a putea începe turul plantației împreună, dar nu înainte de a face o scurtă incursiune la lacul din apropiere, menit să colecteze necesarul de apă pentru plantație (pentru o plantație de afine și mure de cultură, precum cea a familiei Nemeș, apa este indispensabilă în zilele toride de vară, iar sistemul prin picurare creat special permite irigarea întregii plantații fără efort fizic).

Ziua a continuat cu brunch-ul mult așteptat. Bufetul rece a fost din nou la înălțime, iar pentru prima dată i-am avut alături pe prietenii de la Desaga cu legume, ale căror roșii, castraveți și ardei Kapia au fost parte integrantă din bufetul rece (mare a fost bucuria să vedem că soiurile vechi de roșii, multiplicate de tanti Stela Zamoiu, și-au găsit loc în solariile lui Ovidiu și a Narcisei, ca mai apoi să le regăsim pe masă lângă celelalte bunătăți) 🥒🍅

Fiind un eveniment prietenos cu copiii, locul de joacă pe care l-am pregătit cu ajutorul prietenilor de la Exploratoriu a fost foarte binevenit și apreciat de către cei mici 😃

Mult așteptatul moment pregătit de către nimeni altul decât Chef Will Cunneen a fost exact pe placul nostru – mai ales după turul de pădure cu aer curat și poftă de viață 😊 Aripioarele la grill cu sos picant de mure, porumbul în stil mexican 🌽 și salata răcoritoare de mure cu pepene și telemea au creat tema perfectă a unui meniu de sezon, având murele în prim plan.

Noi credem că a fost un eveniment reușit și abia așteptăm să ne revedem pe astfel de meleaguri cu experiențe culinare la înălțime și timp de calitate petrecut în familie 👍