Primul brunch de vară din acest an a fost foarte bine primit de cei prezenți 😍, iar experiența culinară în sine s-a ridicat la nivelul așteptărilor 😌

Imediat după welcome drink și turul prin plantație – cu degustare, ne-am delectat cu o sumedenie de produse locale excepționale, pregătite de gazda noastră, doamna Nemeș:

  • tarte cu dovlecel și hrișcă coaptă;
  • tarte cu vinete, usturoi și roșii, presărate cu frunze de busuioc;
  • tarte cu ciuperci, decorate cu ardei capia (acestea au avut mare trecere);
  • tarte cu mangold și brânză de oaie;
  • plăcinte cu brânză, mărar și cozi de ceapă;
  • plăcinte cu varză;
  • platou cu 3 feluri de brânzeturi: telemea, caș de oaie și cașcaval de casă, presărate cu afine;
  • zacuscă;
  • legume proaspete de la Desaga cu legume;
  • prăjitură de afine, varianta vegană și varianta cu ou;
  • tort cu lămâie și afine, cu cremă de griș.

Apoi, ne-am aventurat în pădure, la o binemeritată plimbare sub bolta arborilor, ca la întoarcere să ne bucurăm de minunăția preparatelor semnate de Greenery. O reverie de gusturi și texturi, care ne-au trezit simțurile la viață. Fetele au pregătit:

🥗 Gazpacho de castravete cu pepene galben și microplante, cu crutoane din pâine cu maia;
🧀 Camembert copt pe sobă cu dulceață de afine și busuioc;
🍲 Jacket potatoes cu pulled pork, parmezan românesc și sos de afine, cu salata coleslaw din trei tipuri de varză.

După un asemenea festin, am avut program de voie în plantație. Gurmanzii s-au relaxat pe pături în pădure sau în hamacele noastre, copii s-au dat pe leagăn, iar în cele din urmă s-au îndreptat spre inima plantației pentru a culege afine de savurat acasă.

O mare bucurie a fost faptul că am revăzut familii care ne-au vizitat și la evenimentele de anul trecut, fiind și acum plăcut surprinse de ceea ce am pregătit 🥰

Astfel, am decis să organizăm o nouă ediție, tot alături de Anda și Csilla de la Greenery, în data de 24 iulie 👉 toate detaliile aici: Brunch de vară la Sic – Experiențe cu gust local #7

Vă așteptăm!