Sărbătorim prima zi a toamnei, cuibăriți la căldură și cu miros de pâine caldă în casă 🍂

Se spune în tradiția populară că pentru a avea bunăstare în familie este bine să consumi pâine înainte de a părăsi locuința, obiceiul acesta fiind legat de echinocțiul de toamnă.

Acum, om vedea dacă va fi așa sau nu, cert este că pâinea ne-a ieșit tare bună și cum noul anotimp și-a intrat în rol încă de la primele ore ale dimineții, lăsând să se aștearnă frigul și ploaia peste Cluj, ne-am spus că este o zi numai bună pentru a celebra rodul muncii producătorilor locali.

Așa că am ales să facem vinete coapte, pâine la cuptor și un platou cu roșii, brânză și ardei grași. În plus, ne-am bucurat de nucile verzi, prunele și strugurii negri culeși din grădina noastră. Vinetele, roșiile și ardeii i-am comandat de la Pachetul Verde ❤, pe care vă îndemnăm să-i urmăriți, deoarece vor avea niște super bunătăți toamna aceasta!

Bun, acestea fiind spuse, noi am fugit să păpăm bunătățile gătite și să sărbătorim în continuare cu muzică, fructe și voie bună trecerea în anotimpul culorilor, al serilor lungi petrecute lângă o cană de ceai și în apropierea cuptorului în care se coc dovlecii.

Ah, dar ce spuneți de must? De desertul cu castane? De bolurile pline cu fructe, de tartele cu pere și mere, de clătitele cu magiun de prune și nuci, de laptele cu scorțișoară și miere, de serile reci în care se simte miros de vinete coapte 🙂

Vă urăm ca toate acestea și multe alte desfătări culinare să vă bucure zilele de toamnă! Aveți grijă la răceli și înfofoliți-vă în diminețile reci. Pupici!