Prăjitură de casă cu piersici
O prăjitură de casă cu piersici din grădină poate fi deliciul serilor răcoroase de toamnă Piersicile mari și zemoase pe blatul pufos și dulce fac minuni pentru papilele gustative.
Cum urmează o săptămână tomnatică, ne-am gândit să-ți lăsăm rețeta. Poate vei prăjiturii în una din serile acestea, așa fain, într-o ambianță plăcută, cu muzică bună și un ceai cald lângă.
Pentru aluat poți folosi 4 ouă de casă, 150 gr făină, la fel zahăr, 100 ml ulei sau 100 gr unt topit.
Mixează cele 4 gălbenușe cu zahăr și unt topit sau ulei turnat în fir, așa cum faci pentru maioneză.
Bate albușurile spumă cu puțină sare și zahăr.
Toarnă o parte din spumă peste gălbenușe și adaugă în ploaie făina cu puțin praf de copt, iar la final adaugă și cealaltă parte de spumă și înglobeaz-o în aluat, ușor, cu telul.
Apoi, pune într-o tavă cu hârtie de copt jumătățile de piersici tăiate și toarnă peste aluatul moale de pandișpan. Lasă prăjitura la cuptor pentru 40-45 minute. După răcire, răstoarnă aluatul astfel încât fructele să fie deasupra.
Tips: Dacă aluatul este prea gros se poate adăuga iaurt până la consistența dorită.
Poftă bună!