Pachețele umplute 🧡

~ din categoria ochiometric și cu gust ~

Am descoperit aceaste delicatese acum câteva zile, iar rețeta e chiar simplă 😄

Merg excelent la micul dejun lângă un ceai fierbinte și se pot savura reci sau calde.

Vă las mai jos pașii de urmat și vă doresc de pe acum, poftă bună!

1. Pregătește aluatul tău preferat de clătite. Pont: pune foarte puțin zahăr (doar pentru a potența gustul), nu vrem să fie un aluat dulce 🥞

2. Pregătește umplutura: ceapă sau praz (după gust) și ciuperci, pe care le vei căli împreună în puțin ulei, cu sare, piper și mirodenii la alegere.

Noi am optat pentru prazul din grădină și am luat din congelator o pungă de ciuperci culese din pădure, acum o lună. Hribii folosiți de noi, au fost fierți înainte de a fi congelați, așadar i-am putut găti direct.

🍄 Pont: poți opta pentru un mix de ciuperci pentru un gust și mai și.

3. Pregătește pachețelele: pune umplutura în mijlocul clătitei, taseaz-o un pic (ca pe chiftea) și împacheteaz-o în patru. Așează pachețelele în tavă, pe hartia de copt și pune deasupra, pe fiecare, o felie de cașcaval (noi gătim adesea, folosind un cașcaval făcut de casă, gras și cremos) 🧀

Lasă-le la cuptor 5-10 minute, la 180 grade (cuptorul să fie preîncălzit), cât să se topească cașcavalul.

Poftă bună (încă o dată)!

Rețeta se poate adapta și pentru perioada postului 🌱

Să ne scrieți dacă ați testat-o și v-a plăcut! 🤗