Să vezi și să nu crezi, în Iulius Mall Cluj-Napoca!

Acum două seri eram în drum spre pet shop să refacem stocul de mâncare și jucării pentru mândrele blănoase, când am zărit la parterul mall-ului un stand cu produse familiare, locale și incredibil de apetisante, la prețuri foarte bune.

Cine să fie în plin centru comercial cu o sumedenie de bucate proaspete, din producție proprie? Ei bine, prietenii de la USAMV Cluj-Napoca despre a căror brand, Gourmeticus Academicum, am mai scris în trecut 😉

Atât ne-a trebuit, c-am și făcut un popas în dreptul vitrinelor doldora, suficient cât să punem ochii pe câteva felii de jambon și apoi pe pateu și ulterior pe laptele de vacă certificat ecologic și tot așa. Practic, într-un spațiu relativ restrâns am găsit suficiente produse de care aveam nevoie în bucătărie: ouă, lactate și brânzeturi bio, mezeluri, vinuri, uleiuri presate le rece și ceaiuri.

A fost minunat să descoperim produse calitative, sănătoase și de proveniență autohtonă, acolo unde ne așteptam mai puțin. De asemenea, este încurajator să vedem un interes crescut în direcția susținerii economiei locale, a producătorilor locali și totodată a calității vieții noastre, a consumatorilor, cărora categoric ne va fi mai bine, dacă consumăm produse naturale preparate după rețete tradiționale.

O impresie foarte bună ne-a făcut și deschiderea doamnei de la stand, modul în care ne-a prezentat produsele Universității și felul ei de a ne răspunde cât mai amplu la întrebări și curiozități. S-a văzut pasiunea cu care muncește și dorința reală de a fi de ajutor 🧡

Am plecat de acolo cu câteva bunătăți din care ne-am înfruptat deja și..ce să vă mai și spunem? Imaginați-vă așa: pâine de secară cu unt de casă (de la un producător din zona Hunedoarei) și peste, ca-n copilărie, pateul de care vă spuneam, făcut cu gelatină, cum se prepara odată! S-a topit în gură 🤤 Proaspăt, savuros și peste poate de BUN! Jambonul crud-uscat ne-a cucerit, iar laptele gras de vacă a fost laitmotivul dimineții în bolul cu cereale.

Acum, singura problemă au fost astea mici. Cu toate că le cumpăraserăm pisicilor noastre conserve scumpe și pernițe cu somon, absolut toată seara au părut mai interesate de pateu. Dacă le-ați cunoaște pe mustăcioase, ați înțelege de ce produsele de la USAMV sunt excepționale.

Cum aceaste făpturi mănâncă doar mâncare de pisici, este foarte rar ca vreun alt aliment să le atragă atenția, cu excepția produselor locale. Când simt ceva bun, le vedem cum se activează, dar de data asta a fost nebunie curată. De abia am mâncat de ele 🥹…Așadar, e confirmat: produsele sunt ce trebuie. Noi poate suntem gurmanzi și subiectivi cu ce ne place și ce nu, dar pe astea mici nu le poți păcăli 🐈✅️

Acestea fiind spuse, noi vă urăm spor la cumpărături în mall, la standul cu produse locale!