Au trecut 3 ani absolut suuuuperbi, plini de instorisiri savuroase și călătorii în lumea gastronomiei locale! 🥳🥳🥳

Ce periplu culinar am trăit alături de voi! Cei mai faini gurmanzi, oameni pasionați de hrana locală și de viața trăită tihnit. Împreună am format o comunitate închegată, informată și responsabilă. Ne înclinăm, vă mulțumim din suflet pentru că ați rămas aproape și sperăm să continuăm împreună mulți ani de acum înainte! 🙏

Așa cum v-am obișnuit, urmează să depănăm amintiri într-o postare aniversară o idee mai lungă, cu bullet points și tot tacâmul, pentru că pur și simplu nu ne putem lăsa fără o retrospectivă în scris a ultimelor 12 luni de hoinăreli coolinare, menită să ne reamintească peste ani de momentele cheie, trăite cu recunoștință, împlinire și multă bucurie 🥹

Ei bine, dacă anii anteriori au fost caracterizați de brunch-urile organizate alături de bunii noștri prieteni de la Hari Berry, apariții în presă sau TV, anul acesta a fost mai domol, iar evenimentele s-au ținut lanț altfel!

🌸 Anul a debutat cu un garden party sub flori de cireș la scurt timp după aniversarea de 2 ani, apoi:

🔸️ Am continuat cu o altă sărbătoare în Ținutul Fluturelui Albastru, unde am celebrat rezultatele impresionante și încheierea cu succes a unui proiect inovativ realizat de prietenii de la Asociația Plaiuri Noi;

🔸️ Am participat la evenimentul de inaugurare a spațiului Cooperativa din Alma Vii – Punct gastronomic local;

🔸️ Am participat la Gal Fest, un eveniment amplu de promovare a producătorilor locali din județul Hunedoara, în cadrul căruia am susținut o prezentare despre moduri simple și eficiente prin care producătorii locali se pot promova, trecând în revistă modele de vânzare directă testate (modelul Reko, ASAT, etc.);

🔸️ Am susținut un training organizat pe 8 module despre Marketingul Produselor Locale, destinat producătorilor locali în cadrul proiectului Școala de producători locali. Training în dezvoltarea afacerii, marketing & atragere de finanțăriFundația Civitas pentru Societatea Civilă;

🔸️ Am căutat bucătării tradiționale și oameni frumoși, care să redea cât mai bine viața de odinioară și maniera firească de a găti rețete simple pentru finalizarea albumului Bucătăria Hoinară, semnat de Razvan A. Voiculescu, iar voi ne-ați ajutat mult în această misiune frumoasă;

🔸️ Am luat parte la una dintre întâlnirile de rețea ale mișcării Food Hubs Romania, cu discuții foarte interesante despre retrospectivele și planurile de viitor ale echipelor care coordonează fiecare dintre cele 4 Food Hub-uri: Nord Natural Hub, Nod Verde, Helyénvaló Helyi și Roade si Merinde;

🔸️ Am poposit și la Punct Gastronomic Local „Om Bun”, la doamna Maria Ranf, undeva am avut parte de o experiență gastronomică incredibilă – am făcut pită și am gătit bucate tradiționale alături de gazde;

🔸️ Am adus mai aproape de clujeni, chiar din ținuturile Târnavelor minunatul suc proaspăt presat la rece, certificat ecologic, de mere, pere și multifruct de la Casa in Natura a prietenului nostru Christian Harfmann;

🔸️ Ne-am bucurat să vedem și să scriem despre inițiativa Profi de a susține producătorii locali, cât și despre standul cu produse locale al prietenilor de la USAMV Cluj din Iulius Mall. Super inițiative!

🔸️ Am scris despre grădinărit și cât de terapeutic este, bazat pe experiența noastră acumulată de la an la an 🌱;

🔸️ Am degustat atât de multe bunătăți locale de la Stupina Paul, Casuta cu bunatati, Pasta Pedroni, Pachetul Verde, Bere Made in Câmpenești, LaBiscuiterie, Moldovan Carmangerie, Rigo Turta Dulce și mulți alți producători locali;

🔸️ Am scris o postare tare faină despre cum Culinarativ nu e un business, deoarece aceasta a fost impresia generală 😜;

🔸️ Am urcat o serie de rețete delicioase pe blog și am scris despre toate experiențele noastre culinare (de la minunatul periplu în Maramureș, la bureții culeși și gătiți pe loc, la testarea produselor mănăstirești, la clătitele cu salcâm și brandu-ul de chips-uri 100% local pe care l-am descoperit, continuând escapada la pălincie, vizitarea târgurilor și a piețelor volante, ș.a.m.d.)

Tot ce se întâmplă aici e din pură pasiune și fiecare experiență documentată pe blog vine în urma unui stil de viață. Ce trăim, ce învățăm și aflăm, scriem aici pentru a împărtăși cu voi. Veți afla în continuare despre bune practici, inițiative deosebite în domeniu și oameni extraordinari care se află în spatele unor mișcări de amploare.

Sperăm ca și în anii ce vin să vă fim de folos prin articolele noastre și să mai punem o cărămidă la temelia gastronomiei locale.

Mulțumim pentru toată susținerea voastră, tuturor prietenilor și partenerilor Culinarativ și mii de mulțumiri pentru surpriza din imagine, tortul aniversar cu căpșuni! Vă iubim 🥹❤️