Bunătăți de (la) 3 generații
Dana Gânja ne este foarte dragă și îi iubim condeiul. Îi citim cu plăcere alcătuirile de cuvinte făurite pentru branduri locale recunoscute. Îi admirăm și fotografiile desăvârșite. Acum, îi iubim și creațiile culinare. Și nu sunt puține!
Am avut însă șansa să testăm 4 delicatese pregătite de mâinile ei iscusite. Cum? Ei bine, totul a pornit de la o serie de comentarii la o postare pe Facebook, unde vorbeam despre siropuri și rețete mai deosebite
Astfel, după un timp, am primit spre degustare două siropuri sub semnătura brandului 3 generatii, dar și două borcane de muștar cum noi nu am mai mâncat vreodată!
Eu iubesc tot ce are legătură cu salcâmul (dulceață, clătite cu flori de salcâm, siropuri, ș.a.m.d.), iar Marius apreciază un muștar bun! Prin urmare, produsele Danei au ajuns la casa potrivită
Primul sirop testat a fost cel de salcâm și spre marea mea bucurie a fost o reverie pentru simțuri. Fin, cu un gust delicat și parfumat, m-a dus cu gândul la anotimpul florilor. Cel de soc, parfumat și el, cu un gust plăcut și revigorant, mi-a potolit setea în zilele calde.
Ambele siropuri au un parfum îmbătător, pe care îl recunoști în aroma bine definită a produsului. Au o consistență catifelată, datorită texturii delicate, a dulceții lor și a parfumului florilor
Dana a reușit să încapsuleze primăvara în două sticluțe, oferind o notă fină gustului floral, diferit de tot ce am experimentat până acum. Își merită pe deplin denumirea de produs artizanal.
La polul opus sunt muștarurile, care ne-au încercat simțurile exact așa cum trebuie să o facă un muștar adevărat!
Cel cu bere neagră a fost puternic, cu gust pătrunzător și iz similar cu wasabi/hreanul (am aflat ulterior de la Dana că muștarul, wasabi și hreanul au aceeași substanță care le dă iuțimea), prin urmare e suficint sa pui o cantitate mică de boabe de muștar și vei simți tot spectrul și forța aromei.
Strașnicul , cel de al doilea muștar, este la fel de revigorant, puternic și cu potențialul de a-ți pișca toate simțurile dacă pui mai mult decât se cuvine Acesta e înflăcărat, iar Marius l-a adorat. A fost preferatul lui, deși inițial declarase că cel cu bere este cel mai bun muștar savurat până în prezent. Se pare că în final, strașnicul l-a cucerit iremediabil.
Oricum, concluzia a fost că ambele sunt deosebite și am deliberat că merg cel mai bine cu o carne fină, poate chiar de vânat.
Nu au nimic în comun cu clasicul muștar din comerț și poate chiar în asta constă provocarea acestui mic brand local – să familiarizeze consumatorii cu adevăratul gust de muștar. Să creeze punți spre gusturi noi și să educe papilele gustative ale clienților
La fel putem spune și despre siropuri. Deși cel de soc este apreciat și foarte dorit, devenind o alegere clasică de-a lungul anilor, am putea să explorăm mai mult și să ne extindem paleta gusturilor.
Finalmente, dacă toți artizanii ar preîntâmpina cererea pieței, ar trebui să producă doar ce se cere și se vinde acum: muștar industrial și clasicele siropuri.
Nu am mai explora și nu am mai evolua. Nu ne-am mai bucura de inovație în gastronomie, n-am mai căuta surse de inspirație în bucătăriile vechi și nu am mai îndrăzi să producem artizanal. Ne-am mulțumi, poate, cu prea puțin.
Așadar, noi încurajăm pe deplin creațiile culinare ale micilor producători locali, care tind spre excelență, iar produsele Danei Gânja sunt muncite, iubite și făurite cu grijă și măiestrie. Ea este deja un artizan al gustului!
Mulțumim Dana pentru încrederea ta în feedback-ul nostru pentru noile tale produse! A fost o încântare să le testăm și să scriem despre ele. Vom reveni cu o comandă curând.
Mult succes îți dorim și la cât mai multe realizări savuroase!