În 29 septembrie aprobam în Comunitatea Culinarativ o postare despre turneul toamnei, organizat de Sura cu Bunatati, care pornea din Baia Mare și se continua în Cluj-Napoca, Sibiu, București și împrejurimi 😃

Am fost curioși să vedem despre ce e vorba și doar la un click distanță am descoperit o varietate impresionantă de produse din care puteam alege, dacă ne aflam în unul din cele 4 orașe și voiam o livrare cu delicii maramureșene la ușa casei noastre.

De la siropuri, dulcețuri, gemuri, gogoșari în sos de muștar și până la pesto de leurdă, zacuscă, brânză, ciolomadă, magiun și peltea, am avut de unde alege cu vârf și îndesat! 😋

Ne-am dorit mult să testăm pesto de leurdă, gogoșarii, dulcețurile și mai ales magiunul de mere fără zahăr. Așa că am plasat comanda, iar la livrare am avut surpriza să descoperim că am primit din partea casei câteva borcane în plus.

Despre toate bunătățile comandate și primite vă vom scrie mai jos, cu lux de amănunte 😉

Per total, ne-au cucerit rețeta, gustul și calitatea, dar și oamenii frumoși din spatele Șurii cu Bunătăți, care muncesc mult și colindă meleaguri îndepărtate, ca noi să ne putem bucura de produse curate, nutritive și pline de savoare.

🔸️ Bun, să începem cu favoritul: 🌱 pesto de leurdă a avut o consistență catifelată și un gust plăcut și echilibrat de usturoi. A fost excelent!

Când am deschis borcanul, deasupra avea o peliculă fină de ulei pentru a preveni oxidarea. Am primit pontul să-l păstrăm la fel 🤭 Apăi, nu a rezistat mult în frigider pentru că l-am devorat, dar de respectat, am respectat indicațiile.

🔸️ Zacusca cu vinete ne-a fermecat cu aroma ei din vremurile copilăriei. Avea gustul pe care i-l dădea bunica. Am avut impresia că degustăm o rețetă veche, atât de familiară și totuși atât de rar întâlnită. A activat amintiri și asta e special.

Gustul a fost pătrunzător și mai curând dulce, decât afumat, iar izul ne-a amintit de zilele de toamnă târzie. Recomandăm cu drag!

🔸️ Magiunul de mere fără zahăr ne-a cucerit pentru că avea doar două ingrediente: mere și apă. Mai natural de atât nu se poate și ideal, așa ar trebui să fie toate produsele pe care le cumpărăm.

Cu o textură cremoasă și gust dulce cu iz acrișor, a fost un vis de toamnă în clătite! 🍎

🔸️ Ce ne-a plăcut la gemul de mere cu aronia a fost faptul că se simțea aroma ambelor fructe. Mai întâi mărul, dulce, apoi aronia cu gustul ei specific, astringent, ușor amărui.

Fructele de aronia fac parte din clasa superalimentelor, fiind extrem de sănătoase și este minunat când sunt adăugate în diverse preparate.

🔸️ Gemul de mere cu ghimbir a avut o textură plăcută și un gust revigorant.

Gustul s-a simțit așa: mai întâi dulceața mărului, apoi aroma ghimbirului și pe final a pișcat ușooor. Te trezește, e fain și sănătos. Îl văd ca fiind desertul favorit în sezonul răcelilor.

🔸️ Dulceața de coacăze negre ne-a plăcut în mod deosebit. Aroma și consistența au fost perfecte. Atât am avut de spus 😃

Ține și de gustibus, ce-i drept, dar noi credem că acel gust dulce-acrișor a atins echilibrul perfect, care îți vrăjește papilele gustative.

🔸️ Dulceața de nuci verzi a fost foarte bună, a avut o textură fină, un gust echilibrat și nu foarte dulce. Într-un cuvât, aroma pădurii într-un borcănaș.

🔸️ Și ultimii, dar nu cei din urmă, gogoșarii în sos de muștar. Excelent gustul, blend fain de ingrediente, merg bine la preparatele din carne. Merită încercați!

Acestea au fost deliciile din care ne-am înfruptat de ceva timp și despre care abia așteptam să scriem, pentru că astfel de produse merită cunoscute și savurate de cât mai mulți gurmanzi! 🧡

Dacă ți-am trezit interesul, mergi pe pagina de Facebook a Șurii cu Bunătăți și urmărește-le activitatea.

Vezi când se mai organizează un nou turneu în orașul tău și alege din varietatea de produse care îți face cel mai mult cu ochiul!