Miedăria a adus aurul în țară și a pus România pe harta europeană a băuturii zeilor! 🥇💛

O băutură aleasă, străveche și cu o istorie impresioantă, fiind considerată cea mai veche băutură alcoolică fermentată.

Miedul are un gust fin și plăcut, iar în varianta tradițională este obținut doar din 3 ingrediente: miere de albine atent selecționată, drojdie și apă 🍯

Luna aceasta, în Polonia, la prestigiosul concurs Mead Madness Cup, aurul a fost câștigat de Mihai Negoț, la secțiunea Medium Session Mead, cu sortimentul India Pale Mead, un mied cu o alcoolemie scăzută (5%).

👏👏👏

Poate vă mai amintiți că am scris despre Miedăria anul trecut, când am avut ocazia să-l cunoaștem pe Mihai în cadrul festivalului La PAS, Timișoara.

Atunci, Mihai ne-a servit cu un mied excelent și ne-a împărtășit din tainele făuririi lui.

Ne-a impresionat faptul că el a ales să producă local și sustenabil, lucrând cu apicultori iscusiți și ajutând prin munca lui la protejarea mediului și a populației de albine, aflată în declin 🐝

Impresionant mai este și faptul că o singură sticlă de mied poate conține nectarul a un milion de flori.

De asemenea, miedul nu conține gluten și este 100% natural. Gustul este asemânător cu cel al berii, însă are un iz plăcut de soc, datorită hameiului folosit.

Merită încercat!

Noi l-am testat și considerăm că poate fi detașat un înlocuitor al berii sau al altor băuturi din clasa celor „fine”.

România este la început de drum în arta făuririi miedului, însă datorită lui Mihai, se află deja pe podium! 🥂

Felicitări Mihai, încă o dată, pentru creația ta și munca fantastică din spate! Suntem mândri de tine și fericiți pentru că am gustat miedul tău, dar mai ales pentru că te-am cunoscut. Ești un om fain, sincer, deschis și realmente pasionat de ceea ce face! 😃

Să ne încânți de acum mulți ani cu băutura zeilor! Cheers!