La mulți ani, CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice & Solidare! 15 ani inspiraționali, sărbătoriți în seara zilei de Dragobete, în cadrul cinei conviviale! 🥳

15 ani de parteneriate locale pentru hrană curată și de sezon alături de peste 100 de consumatori și producători din parteneriatele de solidaritate ASAT – Asociația pentru Susținerea Agriculturii Țărănești, printre care s-au numărat profesori La PAS, organizații din economia socială, voluntari și prieteni!

Noi am avut onoarea și bucuria de a participa în calitate de prieteni, ASATieni și hoinari coolinari la evenimentul CONVIVIALITATE la Timișoara | ASAT: 15 ani de parteneriate locale pentru hrană curată & de sezon, la Reciproc, unde s-au pus în valoare inițiativele bune, curate, de consum responsabil și producție sustenabilă, etică și în armonie cu valorile sociale, devenite un mod de viață.

Am ascultat poveștile producătorilor și consumatorilor ASAT și am aflat despre începuturile CRIES și ale mișcării de agricultură susținută de comunitate 🌾

Socializarea cu oamenii frumoși din comunitate a culminat în jurul cinei realizate de Irina, refugiată în urma războiului din Ucraina, care ne-a pregătit un borș excelent și prăjituri cum nu am mai mâncat vreodată! Despre Irina am scris în postarea anterioară, dacă vrei să afli despre ea prin intermediul preparatelor ei și a simțirii mele.

De asemenea, la bufetul rece au fost servite produse artizanale de la producători din Cluj și Timișoara.

De la Cluj, noi i-am adus la cina convivială pe Atelierul de branza NarCheese și Caseus – Atelier de brânză maturată Cluj, pe 3 generatii, Brutaria Claudia și Carmangeria Pasini. Produsele lor au fost extrem de apreciate de timișoreni și savurate până la ultima bucată!

La plecare participanții și-au putut lua legume proaspete de la producătorii ASAT și semințe donate de Asociația Kolping Romania, dar și mărțișoare din brânză artizanală de la Asociatia Curtea Culorilor 🫶

Evenimentul în sine a fost presărat cu momente inspiraționale, povești de viață incredibile, clipe de introspecție și reflecție, care ne-au pus zâmbetul pe chip și-n suflet!

Mulțumim CRIES pentru o seară de neuitat și în special Mihaela Vetan pentru viziunea ta și munca deosebită la cârma unor asociații și proiecte, menite să dezvolte comunități durabile și să devină o sursă de inspirație și motivație pentru viitoarele generații! 🩷

📍 „Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Mâine durabil pentru toți – Făurim o poveste și o voce comună pentru activarea cetățenilor în sectorul dezvoltării durabile”, derulat de Asociația Mai bine, Asociația REPER21 și CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice & Solidare , care beneficiază de o finanțare în valoare de 74.340 euro, prin programul Active Citizens Fund – Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.”