Cum am descoperit Ferma de biodiversitate COBOR
Anul acesta am descoperit un loc de poveste, străjuit de păduri seculare de stejar și învăluit de frumusețea colinelor Transilvaniei
COBOR – ferma de biodiversitate/biodiversity farm este o oază de verdeață, care îndeamnă la liniște și la reconectarea cu sinele și natura înconjurătoare.
Aici am putut admira arhitectura tradițională, specifică zonei, ne-am tras sufletul în șura cu fân și am aruncat un ochi în solarul lor cu legume organice
La orele prânzului am savurat masa oferită în cadrul evenimentului de cicloturism (la care am participat în luna iunie) și am stat la un pahar de vorbă, ascultând melodia străveche a tulnicului.
Spre bucuria noastră am reușit să vedem cireada de sure de stepă, o rasă emblematică pentru Colinele Transilvaniei, care mențin, prin intermediul pășunatului, biodiversitatea pajiștilor.
Mult ne-ar fi plăcut să vedem caii și ciobăneștii carpatini, o rasă românească crescută aici la fermă
Tot la capitolul „ce ne-ar mai fi plăcut să facem” ar fi fost să degustăm berea lor ecologică și să aflăm mai multe detalii despre inițiativa lor de a produce carne bio, în viitorul apropiat.
Urmează.
Oricum, ce se mai poate face fain la fermă?
Te poți caza în una dintre cele două casuțe superbe, ai acces la hrană locală de înaltă calitate și poți opta pentru: tururi ghidate ale fermei, tururi botanice, tur cu bicicleta, plimbare cu căruța, observarea de păsări și tir cu arcul.
De asemenea, te poți aventura în pădure, pe pajiștile cu flori de câmp, poți admira animalele de la fermă și te poți delecta cu gustul hranei adevărate!
Mai multe detalii despre evenimente și alte activități interesante, găsești pe pagina lor de Facebook și site-ul care le poartă numele
Să fie cu inspirație și clipe de neuitat, trăind firescul!