Picnic în Cindrel #1 – Sibiel
Ne place să colindăm plaiurile mioritice alături de oameni deosebiți, deoarece numai împreună, formând comunități bazate pe valori puternice și țeluri comune, vom reuși să păstrăm obiceiul bun și să îmbinăm armonios moștenirea trecutului cu efervescența prezentului, conturându-ne astfel identitatea personală și cea de neam.
De data aceasta hoinăreala noastră a început de vineri seara la CASA Ciortea ANA, a bunilor noștri prieteni din Sibiel, unde am avut o ședere excelentă și o gazdă impecabilă. Apoi, sâmbătă, am vizitat preț de o zi satele din Mărginimea Sibiului, rămânând impresionați de frumusețea locului. Marius cunoaște zona ca-n palmă, pentru mine însă a fost o descoperire aparte și cred că regiunea este superbă, cu oameni foarte gospodari și primitori.
Duminică ne-am aventurat la evenimentul Picnic în Cindrel, organizat de prietenii noștri de la Asociația My Transylvania, care ne-au oferit o experiență gastronomică de nota 10 De la bufetul generos cu produse locale și plimbările în livezile emblematice ale satului, până la picnicul din pădure și masa delicioasă servită la familia Costandel, putem spune că ne-am simțit ca acasă.
Am avut și plăcerea de a-l avea alături de noi pe Chef Will Cunneen, împreună cu a sa familie frumoasă, care a venit special pentru a descoperi tradiția gastronomică și frumusețile locului. Îl apreciem în mod deosebit pentru măiestria cu care aduce inovația în bucătăria locală românească, punând în centrul atenției produsul local. Aceasta este o practică care ar trebui să devină molipsitoare și iubită de cât mai mulți dintre noi
Într-un cuvânt, weekendul a fost superb și sperăm din tot sufletul să avem parte anul acesta de cât mai multe evenimente centrate pe cultura din spatele hranei locale și a unicității fiecărui plai.