Ne place să colindăm plaiurile mioritice alături de oameni deosebiți, deoarece numai împreună, formând comunități bazate pe valori puternice și țeluri comune, vom reuși să păstrăm obiceiul bun 😌 și să îmbinăm armonios moștenirea trecutului cu efervescența prezentului, conturându-ne astfel identitatea personală și cea de neam.

De data aceasta hoinăreala noastră a început de vineri seara la CASA Ciortea ANA, a bunilor noștri prieteni din Sibiel, unde am avut o ședere excelentă și o gazdă impecabilă. Apoi, sâmbătă, am vizitat preț de o zi satele din Mărginimea Sibiului, rămânând impresionați de frumusețea locului. Marius cunoaște zona ca-n palmă, pentru mine însă a fost o descoperire aparte și cred că regiunea este superbă, cu oameni foarte gospodari și primitori.

Duminică ne-am aventurat la evenimentul Picnic în Cindrel, organizat de prietenii noștri de la Asociația My Transylvania, care ne-au oferit o experiență gastronomică de nota 10 👌 De la bufetul generos cu produse locale și plimbările în livezile emblematice ale satului, până la picnicul din pădure și masa delicioasă servită la familia Costandel, putem spune că ne-am simțit ca acasă.

Am avut și plăcerea de a-l avea alături de noi pe Chef Will Cunneen, împreună cu a sa familie frumoasă, care a venit special pentru a descoperi tradiția gastronomică și frumusețile locului. Îl apreciem în mod deosebit pentru măiestria cu care aduce inovația în bucătăria locală românească, punând în centrul atenției produsul local. Aceasta este o practică care ar trebui să devină molipsitoare și iubită de cât mai mulți dintre noi 👍

Într-un cuvânt, weekendul a fost superb și sperăm din tot sufletul să avem parte anul acesta de cât mai multe evenimente centrate pe cultura din spatele hranei locale și a unicității fiecărui plai.