„Noapte fierbinte” a la ROD
Ieri seară am decis spontan să cinăm la Restaurantul Rod din Cluj-Napoca, mai exact Marius a întors mașina și a zis: „în seara asta sărbătorim!” Zis și făcut. Nu aveam rezervare, terasa era full, însa cele două doamne amabile, care întâmpinau clienții, au reușit să ne strecoare la o masă după sfertul academic de așteptare, ca-n situații pe nepusă masă.
Am primit meniul și l-am lecturat pe tot, deoarece era înțesat cu povești într-un labirint de expresii pe gustul nostru și mai ales de producători locali: legume de la Desaga cu legume, ouă de la Siamond, păstrăv de la Pastravaria Bologa – Pastrav certificat ecologic ș.a.m.d., dar acum vine partea interesantă!
Marius îmi spune vesel: „comandă tot ceea ce dorești, uite ce bine sună Noapte Fierbinte!” Adevărul este că preparatul Noapte Fierbinte a fost făcut pe sufletul meu: prepeliță în sos de ciocolată și chili cu salsa de căpșuni și chipsuri de cartofi, plus alte minuni savuroase
Ei bine, comanda mea a durat din varii motive puțin mai mult, unul dintre ele fiind lipsa căpșunilor cultivate local, fapt pentru care chelnerul a venit să-mi comunice motivul pentru care nu voi primi acea salsa delcioasă: „Nu ne dorim să folosim căpșuni de la Mega Image”. A fost…muzică pentru urechile mele, iar bucuria de a aștepta în aceste condiții prepelița mea, a atins cote maxime. Am înteles și de ce nu am primit o salsa din alt fruct, citez „ne temem că nu se va potrivi cu rețeta”. Deci…fără deci, măi a fost ce trebuie. Așa să tot comanzi. Am apreciat enorm transparența și mai ales faptul că au rămas devotați produsului local.
Nu m-aș fi gândit în seara aceea că voi pleca de la Rod cu dorința de a scrie despre ei. Vom reveni de fiecare dată cu cel mai mare drag și respect pentru amabilitatea personalului, profesionalismul bucătarilor și desigur pentru gustul rafinat
Cu dor pentru origini românești sau mai simplu, Rod.