Brunch de vară la Sic – Experiențe cu gust local #1
Primul nostru brunch organizat alături de Hari Berry și Chef Will Cunneen a fost acea experiență cu gust local pe care ne-o doream de mult timp!
Am cunoscut oameni superbi, ne-am bucurat de soare întreaga zi și am mișunat prin plantație degustând afinele și făcând poze. Turul ne-a prins bine tuturor, am aflat lucruri interesante despre fructele coapte și dulci, descoperind totodată frumusețea locului.
Apoi am urmat cărarea în sus spre mure, pentru a ajunge în final la locul de brunch . Acolo ne-au așteptat o sumedenie de tarte, brioșe, boluri cu hummus, brânzeturi, afine presărate printre roșii și ridichi, două salate răcoritoare de vară, sucuri și felii de pâine bună cu semințe de la Brutaria Claudia. Toate aceste bunătăți au fost preparate cu mult drag și atenție de gazda noastră, Cristina
Ne-am înfruptat, am socializat și apoi ne-am retras pentru o plimbare tihnită prin pădure, alături de Dumitru, bucurându-ne de foșnetul frunzelor și al vreascurilor de sub fiecare pas, care căuta umbra și se ferea să nu calce ciupercile răsărite după ploaie
În timp ce toți se plimbau, eu am dezertat și m-am întors la locul de brunch pentru a fi alături de echipă, căci urma momentul mult așteptat, masa caldă pregătită de Chef Will. Ei bine, vreau să vă mărturisesc că profesionalismul și munca au fost prezente într-o manieră foarte plăcută în absolut fiecare detaliu conturat de Chef – de la prepararea hranei pe loc, la foc mic, cu fructe culese atunci din plantație, pană la abordarea inovativă a meniului și modul de prezentare & servire a fiecărui preparat, am rămas cu toții foarte impresionați de savoarea hranei, de mirosul îmbietor, textura aparte și de acel sos de barbeque cu afine…a fost…nebunie curată.
Ne-am simțit excelent, mai ales pe final, când ne aflam în extaz culinar și vedeam cum vin prăjiturile și tortul cu afine, pregătite cu mult suflet de Cristina Nu știu dacă voi vă puteți imagina ce reverie de gusturi, arome și miresme au fost atunci la Sic. În cazul în care vă doriți să aflați, vă așteptăm la următorul brunch, care va avea un bufet la fel de bogat și apetisant ca cel de acum și un nou invitat
.
Pentru noi a fost o mare bucurie să fim alături de producătorii locali și să cunoaștem oameni minunați care au ales să-și petreacă duminica cu noi și o mare onoare să-l avem alături pe Will și pe familia sa. Dacă veți vrea vreodată să gustați inovația în gastronomia locală, vă îndemn să luați legătura cu Chef Will Cunneen
Noi vă îmbrățișăm și sperăm să ne intersectăm drumurile vara aceasta cât mai des!