De curând am fost invitați la Brutaria artizanală Grana, la draga noastră prietenă Monica Ichimescu, unde am pășit cu entuziasm în locul în care se produce magia, acolo unde se țin făinurile, unde dospește aluatul și unde se rumenesc pâinile 🍞 Preferatele mele sunt cele cu unt & usturoi sau cu smochine & nucă. Poate mai țineți minte când am scris despre feliile de pâine cu smochine complimentate de o pastă fină de pește, tartinabilă (câteva postări mai jos).

Ei bine, în micuța brutărie organizată compact, cu ale sale cuptoare, cântare și ustensile, care acum se odihneau pentru o săptămână de concediu, ne-am putut imagina cum este o zi de lucru plină de comenzi, cu miros de pâine caldă, aburindă, scoasă din cuptor și pregătită pentru livrare 🥯🥖

O reverie de gusturi și texturi – eu și acum sunt curioasă de gustul pâinii cu parmezan & chilli 🧀🌶 (vreau să o încerc!) și-mi las gândul să zboare la clasicele pâini integrale sau cu maia, tărâțe și secară. Ah, dar mai este una pe gustul meu, cea cu cartofi și semințe. De asemenea, în gama lor se mai află și brânzoaicele & fougasse, iar în curând vom avea parte de noutăți, așadar stați cu ochii pe Grana, dar aruncați o geană și pe blogul nostru! 👀

Până atunci, noi ne asigurăm că v-am făcut poftă cu aceste poze, care surprind deliciul crocant și moale al pâinilor ei. Dacă le-ați încercat sau vă decideți să o faceți chiar acum, să ne spuneți cum au fost și care este pâinea voastră preferată 😋

👇👇👇

🍽 Produsele Grana sunt disponibile la Nod Verde, Sat pentru Oraș, Băcănia Bun (Borhanci), Vagabundos Food Truck, Gourmeticus Academicum, Bio Bacania, dar și prin intermediul dragilor noștri producători de Rețetele bunicii-tradiția laptelui.

☝️☝️☝️