O rețetă imbatabilă descoperită la Mediaș 😋

Prăjitură de casă cu prune și piersici coapte, zemoase, culese din grădina părinților și complimentate de ingrediente locale ❤

La început de toamnă ne-am făcut o bucurie, relaxându-ne alături de familie, sub pomii roditori, cu bunătăți de casă, a căror gusturi sunt de negăsit altundeva 😌

O binecuvântare culinară 😇

Rețeta sună cam așa: se pun în tavă 5 linguri de zahăr și ½ dintr-un pachet de unt, apoi se lasă la cuptor până se topește untul. În cele din urmă, se scoate tava și se așază fructele în ea (în rețeta aceasta s-au folosit prune și piersici din grădină, voi puteți folosi mere & alte fructe de sezon). În timp ce se îmbibă fructele cu untul și zahărul topit, pregătim aluatul prăjiturii: vom folosi 5 ouă – albușurile se bat cu 50 gr de zahăr și se adaugă 50 ml de apă, iar gălbenușurile se freacă cu 200 gr de zahăr și 50 ml apă. Apoi se amestecă amândouă și se pun 250 gr de făină cu praf de copt. La final se toarnă aluatul peste fructe și se lasă la cuptor pentru cca 40 min – până e blatul gata. Voila! Poftă bună 😘