Ieri ne-a venit lădița cu roade bune și coapte din grădina dragilor noștri prieteni de la Desaga cu legume 🤗 Adevărul este că ne-a fost dor să comandăm direct de la ei și să ne bucurăm de bunătățile lor proaspete la toate mesele zilei.

Prima dată, la cină, am atentat la ceapa verde, crudă și aromată, lângă care am tăiat telemea de la Atelierul de brânză NarCheese 🧀, câteva felii de carne de vânat, ardei și alte minuni locale. Vinetele le-am pus la păstrare, pentru că va urma să le facem la cuptor umplute, dovleacul va ajunge tot acolo și-l vom mânca copt cu miere de la 🍯 Trântorul și ceai cald de la Cămara de la Munte. Cu merele 🍎 am tratat rapid însă, le-am mâncat aproape pe toate în ziua livrării – sunt zemoase, cărnoase și cu gust de toamnă.

Conopida cred că o vom face gratinată, tot la cuptor, sfecla la fel, o coacem și asezonăm preparatele cu ea, fasolea tărcată va ajunge fasole frecată, cartofii albi 🥔 vor fi smashed potatoes în curând, iar borcănașul cu roșii deshidratate va avea locul asigurat pretutindeni, lângă orice preparat, deoarece este fe no me nal.

Dacă v-am dat idei sau v-am făcut poftă, sperăm să vă umpleți bucătăria și cămara cu produse locale, proaspete, de sezon, aromate și gustoase, care vin cu pământ pe ele și cu semne că sunt iubite de natură.

Desaga vă poate oferi o varietate de astfel de produse, săptămână de săptămână. Comenzile se pot plasa la ei pe pagina de Facebook sau pe website-ul lor. De asemenea, am aflat că urmează noutăți faine, un magazin mobil? 👀 Urmăriți-i îndeaproape!