Dacă vă plac pastele cu ciuperci și vreți să pregătiți o delicatesă la voi acasă, noi avem o recomandare! 😃 Pe cei de la Vero Vita House i-am cunoscut la început de octombrie, la Târgul Satului din parcul etnografic „Romulus Vuia”, acolo unde aveau pe taraba lor o multitudine de produse atrăgătoare și mai puțin cunoscute nouă. Am intrat în vorbă cu Andrei și am aflat despre frumoasa lor afacere de familie și mai ales despre grija pe care o acordă produsului local.

În timp ce povesteam cu tânărul producător, cel mai mult ne-au atras atenția ciupercile deshidratate și mai ales combinația de paste 🍝, de la ALTO • Paste Artizanale, cu trâmbița piticului 🍄 Pe cât de haios sună denumirea ciupercii, pe atât de faină este combinația aceasta! Am testat-o acasă, într-o seară, pe când ne doream să mâncăm ceva bun ca la restaurant, dar 100% local 🍽

Numai bine, pentru că pe spatele cutiei apărea îndemnul de a găti pastele și ciupercile după o rețetă scrisă de un chef bucătar expert din România. Nu au dat numele bucătarului, însă ne-am dat seama imediat că știe ce face, după cât de bune ne-au ieșit pastele. Bine, fie. Adevărul gol-goluț este că am vrut, chiar am vrut să respectăm cu sfințenie rețeta bucătarului, însă creativitatea lui Marius a dorit să se afirme în acea seară, prin urmare am deviat parțial de la recomandările scrise și am lăsat totul pe mâna lui Chef Marius 👨‍🍳 și a ieșiiiit demențial! 😄

Ulterior, am făcut un sos bun pentru o altă tură de paste, unde am folosit gălbiorii de la Verovita. A fost un sos alb, cu smântână de casă de la ai mei, usturoi uscat 🧄 de la Tanola (producători locali din Bucovina – ultra calitate), ceapă 🧅 și zucchini de la noi din grădină, gălbiorii, pe care i-am hidratat rapid prin fierbere, sare, piper și dacă-mi amintesc bine, câteva frunze de busuioc rupte din ghiveci. A ieșit o combinație mortală!

Probabil, mă voi mai îndeletnici să scriu mici idei de rețete simple, rapide și ochiometrice 👀, inspirate din cărți de bucate, culese din familie sau de pe bloguri faine. Apropo, cei de la Verovita au o alcătuire de rețete gustoase, numai bune de citit la ei pe website.

Merită aruncat un ochi și comandat! ❤