Hrana preferată poate deveni artă, mai ales într-o zi ploioasă, când inspirația renaște din cele mai mici bucurii, amintiri sau frânturi de conversație.

Recunosc că noi am impulsionat-o și cu o provocare acceptată acum câteva zile. Le-am promis dragilor noștri prieteni de la Pasta Pedroni că vom găti o rețetă interesantă cu pastele primite în dar de la ei ❤

Astfel, am ales să punem în valoare bunătatea de Spaghetti Alla Chitarra într-o rețetă alla soacra mea. Cum eu gătesc ochiometric, vă supun la un exercițiu de imaginație și vă îndemn să vedeți rețeta dintr-o perspectivă mai relaxată 😃

Așadar, am ales o pungă de paste Alla Chitarra și am turnat tot conținutul (când vine vorba de paste, noi le facem pe toate pentru că nu rezistăm 🙈) într-o oală mare cu apă care fierbe și în care am adăugat puțină sare și ulei (poate fi ulei de floarea soarelui – noi l-am folosit pe cel de la GOLD OIL. Tipsul: cu câțiva stropi de ulei pastele nu se vor lipi)

Apoi, am luat o tigaie și am adăugat ulei trufat de la Tanola, în care am călit, pentru scurt timp, bucățile tăiate de ardei iute și câțiva căței de usturoi pe care i-am pisat în presa de usturoi. La final, am adăugat maclavaisul peste paste și am răzuit pe deasupra Grana Padano. Floare la ureche. Simplu, rapid, senzațional 👌

Dacă nu v-ați speriat de această combinație explozivă, deopotrivă aromată și spicy, vreau să vă spun că este nemaipomenit de bună! 🤤 Uleiul cu trufe are un parfum deosebit, iar împreună cu ardeiul și usturoiul iese o combinație de vis.

Ochiometric, la porția de paste, tăiați cât ardei simțiți (cât de spicy 🌶 vreți să fie) și puneți 4-5 căței de usturoi 🧄 De asemenea, nu vă dați în lături de la a pune mai mult ulei, deoarece acesta va fi „sosul” vostru pentru paste.

O rețetă mai neobișnuită, pentru iubitorii de picanterii și gusturi picante, prin care ne dorim să celebrăm pastele și toate produsele locale pe care le cumpărăm și cu care creăm artă, pentru că ele sunt artă, oferită nouă de către artizani ai gustului.

De fiecare dată când ținem un produs local în mână, ținem visul unui producător, munca lui și arta pe care el a creat-o în atelier, laborator, în făbricuță, în gospodărie, sere sau grădină. Să o cinstim și să ne bucurăm de ea 🥰