În forfota orașului am descoperit o oază de liniște, cu flori parfumate, grădină de legume și un cochet atelier de paste artizanale, pe care de mult timp ne doream să-l vizităm ❤ Acum, însă, venise în sfârșit momentul să trecem pragul atelierului Pasta Pedroni.

Ajunși acolo, am salutat rând pe rând familia Crișan și am urmat-o pe Amalia până în inima atelierului, unde se odihneau pastele aurii, fie la uscat, fie pe rafturi, ambalate alături de suratele lor colorate.

Atelierul în sine este o poveste, un mic muzeu și un refugiu plăcut sufletului, unde am avut parte de istorisiri savuroase și de răspunsuri la toate curiozitățile noastre 😄 Am aflat despre istoria pasiunii lor, despre modul în care fac pastele acelea bune cu rozmarin, sfeclă, spanac sau turmeric, dar și despre micile provocări care s-au invit în timp.

Dincolo de pasiunea care-i scânteia din ochii lor, ne-a cucerit profesionalismul cu care abordează fiecare fir de aluat și arta, trădată de talentul de a găti. Despre acest talent aveam să ne minunăm ceva mai târziu, la ora mesei 🤤

O masă pe care nu o vom uita prea curând. Ei bine, când te invită doamna Lidia Crișan la o porție de paste, deja ești super entuziasmat și curios, însă flerul nostru de gurmanzi nu ne-a prevenit că aveau să fie de fapt 6 preparate excepționale, menite să ne răsfețe papilele gustative timp de aproape 3 ore 😯😍

Acum, imaginați-vă că stați la masă cu o familie deosebită, timp în care, pe cât de efervescente sunt discuțiile, pe atât de fenomenală este mâncarea. Așa am aflat despre experiența și iubirea doamnei Crișan pentru gătit și am înțeles de ce sunt atât de bune pastele lor. De la gust, textură și poveste, totul reflectă măiestria și pasiunea unor mâini iscusite și a unui suflet mare.

Amalia a fost foarte drăguță să ne scrie câteva rânduri despre meniul savurat, deoarece noi am fost mult prea prinși în mrejele gustului și a plating-urilor pentru a mai fi capabili să ne amintim acasă denumirile fiecărui fel. Am avut parte, fără exagerare, de experiența unui restaurant de top în grădina casei Pedroni. Complimente Chef! 🍝

~ Meniu ~

🔸️ Pesto de busuioc

🔸️ Salată de avocado cu tofu și fulgi de drojdie

🔸 ️Tagliatelle cu turmeric și sos de creveți cu smântână

🔸️ Spaghetti alla vodka

🔸️ Tagliatelle cu susan negru și ciocolată, rom, nucă, biscuiți și zahăr brun

🔸 ️Semifreddo de fistic cu ragu de căpșuni.

Vom reda cuvintele Amaliei 1 la 1 pentru că au fost scrise așa fain:

„Ne-am gândit să începem cu un aperitiv verde și sănătos pe o pâine crocantă cu semințe. Primul fel de paste cu creveți am vrut să fie introducerea în lumea sosurilor de paste. Clasic și aromat cu creveți de un gust intens este completarea perfectă a pastelor cu turmeric. Sosul de vodka e o rețetă periculoasă și pe care încă o ținem secretă 🙂 Ne putem duce spre dulce acum cu rețeta de tagliatelle cu susan negru la care facem mixul de dulciuri de mai sus. Ca să ne răcorim după atâtea feluri am ales un semifreddo cu fistic – perfect credem noi. Vă mai așteptăm dragilor!”

O Doamne, ce zi! Fiecare fel ne-a cucerit prin plating, parfum și savoare. Nu putem descrie în cuvinte, cât de fericiți ați făcut doi gurmanzi iubitori de paste și mai ales fani Pasta Pedroni 🥰

A fost un moment memorabil și numai bun de povestit mai departe – din categoria: experiențe culinare wow cu topping de surpriză! Habar nu aveam ce ne așteaptă 😃 Sper să vă fi surprins și noi puțin cu acest articol. Poate, poate, ne luăm revanșa 😉