Să gătești cu flori este o încântare 🌸🤍 De la culesul lor și până la a pregăti un desert memorabil și foarte simplu de preparat, nu e decât un pas: rețeta potrivită, culeasă și ea din amintirile copilăriei.

Cum tot a fost ziua copilului și salcâmul este în floare, m-am gândit să vă las aici o rețetă foarte simplă de a face clătite cu flori dulci de salcâm ❤

Primul pas este de a culege florile, mai exact “ciorchinii” cu flori albe, pe care le rupi cu tot cu codiță și apoi faci maclavaisul de clătite – se bat 1-2 ouă cu puțină sare, se adaugă laptele călduț și făina + un plic de zahăr vanilat, nu trebuie mult zahăr, deoarece mizezi pe dulceața florilor.

În maclavais înmoi ciorchinii și apoi îi pui în tigaia cu ulei (nu în baie de ulei, e suficient cât să-i acoperi de jumătate) și îi prăjești. Tips: tasează puțin ciorchinii în tigaie, pentru a se aplatiza ușor și nu uita să le lași codița pentru a avea de ce prinde 😄

La final, așezi mini-clătitele pe o farfurie și le savurezi calde cu socată sau cu un pahar de lapte de casă cu miere și scorțișoară. Ambele variante merg de minune 😍

Gustul este deosebit, deoarece are aroma clasică de clătite, însă cu un twist – dulcele oferit de flori și parfumul lor îmbătător pe care-l simți ușor, delicat, numai atât cât să te vrăjească.

Rețeta aceasta am aflat-o la noi în Ardeal, însă ea aparține memoriilor unui domn din Moldova, care își amintea de acest desert al copilăriei.

Care este desertul copilăriei tale și poate cel mai important, vei încerca să faci aceste clătite? Cred că întreaga familie le va iubi! 🤗