Totul a început într-o zi de vară când doamna Cristina Nemeș ne-a dorit alături în organizarea brunch-urilor de la Sic. Am acceptat, în primul rând din dorința de a construi un liant de încredere între producători și consumatori 🙂 prin care să punem accentul pe cunoaștere. Ne-am dorit să pășim dincolo de relația pur comercială care se formează natural între cele două părți.

În al doilea rând, dintr-o credință. Noi credem în modelarea unei comunități închegate, care să-și susțină producătorii locali, implicit și economia locală, prin alegeri inspirate. Mai credem că a te hrăni sănătos prin lanțul scurt de aprovizionare, respectând în acest proces hrana prin eliminarea pe cât posibil a risipei alimentare, este un pas înainte spre o lume mai asumată.

Astfel, din aceste crâmpeie de gândire și voință au luat ființă aceste evenimente, conturate într-un mod prietenos cu mediul, aproape de om și cumpătate. La brunch-urile noastre nu vii exclusiv ca să mănânci. Nu. Vii și pentru a învăța, a asculta și a rămâne cu o serie de idei în minte 🧠

Cuvântul de început și turul prin plantație ascund povești interesante, informații utile și perspective noi. Îți oferă ocazia de a-ți cunoaște producătorul și de a-i degusta produsul, acolo, sub ochii și îndemnul lui. Te fac să pui întrebări cu voce tare sau să-ți pui ție anumite întrebări în liniște.

La acest brunch nu mănânci doar, plecând și uitând peste două zile totul. La noi te hrănești, pleci mai bogat și probabil ne vei ține minte pentru timp îndelungat. Apoi, știm că peisajul te va inspira să fii poet, fie și pentru o clipă, iar ritmul tihnit al acelui loc, te va purta în vremea copilăriei 🍭

Concluziile sunt simple.

A dori să obții mai mult decât o relație pur comercială cu producătorul tău, înseamnă să privești spre un viitor cu un scop mult mai înalt.

Să ajungi să fii parte dintr-o mare familie de oameni care își doresc același lucru pentru ei și generațiile viitoare, este deosebit.

Ce ne dorim noi? Să nu pierdem legătura cu hrana locală în valmeșul promoțiilor din supermarketuri, să nu uităm să prețuim gustul natural bun, în detrimentul celui susținut de potențiatori de aromă, să avem curajul de a ne privi în ochi producătorul, schimbând cu el sau ea două vorbe, în loc să evităm orice conexiune umană, fiindu-ne suficient să privim un ambalaj mut de pe un raft. Să-i aflăm povestea acelui producător, greutățile, gândurile și astfel să ne fie greu să ne târguim la preț, deoarece acum înțelegem adevărata valoare a produsului 🙃

Ne mai dorim ca produsele să ne vină din apropiere și să rămână, așa cum le știm: curate, adevărate, pline de farmec și poveste.

Astfel, am început cu această filosofie primele brunch-uri de vară, unde celebrăm frumusețea simplității, legătura puternică dintre producător și consumator și unde ne reamintim despre diferența dintre „a mânca” și a „te hrăni”.

Aceste brunch-uri nu sunt doar despre mâncare, ci despre o mentalitate. Despre un mod de a fii, zi de zi. Conectat, implicat, asumat, inspirat, responsabil și cu dor de firesc.