Turtițele de la familia Rigo au făcut parte din mărturiile primite la nunta dragilor noștri prieteni, Mihai și Silvia, de la Ținutul Fluturelui Albastru. Cei doi au avut o nuntă de vis și două inițiative de lăudat, strecurate în meniu și verbalizate printre muzica bună, pașii de dans și socializarea efervescentă.

Cu ce inițiative ne-au cucerit?

Ei bine, cei doi nu numai că au dorit să promoveze produsul local, dar au ales și să respecte hrana din farfuriile așezate cochet pe mesele invitațiilor. Inspirați, au decis să scrie în meniu atât numele brandului local de turte, cât și rugămintea de a opta pentru luarea la pachet a oricărui fel de mâncare neconsumat integral în timpul nunții. Astfel, au promovat o afacerea de familie deosebită, transmisă din generație în generație și au oferit o alternativă la clasica risipă alimentară care se produce inevitabil în timpul unei nunți.

Trebuie să mărturisim, că de-a lungul hoinărelilor noastre culinare pe la diverse evenimente, am auzit multe voci preocupate de integrarea acestor valori și bune practici în toate domeniile vieții noastre – de la botez, nuntă și înmormântare, până la job, vacanță și pachetul de mâncare al copilului. Voci ca cea a lui Horia Simon sau Cami Gui vorbeau apăsat, dar și animat, despre aceste soluții simple la o problemă extinsă și cu consecințe neplăcute în timp și spațiu.

Realizezi, așadar, cât ne-am bucurat să vedem un astfel de îndemn la nunta prietenilor noștri. A fost precum o gură de aer proaspăt într-o mare de obiceiuri ce-au devenit automatisme pentru foarte mulți dintre noi.

Acestea fiind spuse, nu cred că mirii se așteptau să citească despre nunta lor pe un blog culinar, la secțiunea: #bunepractici, dar hei, nu puteam să nu aplaudăm gestul lor 😃

Casă de piatră dragilor și multe bucurii în viață!