Am ajuns la Tiny Transylvania cu un bagaj mic, multe bunătăți și un mare dor de ducă 🧡

Departe de oraș, noxe, viruși și agitație, undeva în inima naturii, am intrat într-o căsuță pe roți, pe nume Tiny Elizabeth. Luminoasă, cu parfum de lemn și nou, cu un design minimalist și pictată în culorile verii, contrasta plăcut cu tabloul tomnatic de afară 🍂

Înconjurați de Pădurea Făget, ne-am trezit într-o deplină liniște, care parcă aștepta să ne îmbrățișeze după o săptămână plină 🌲 Ne-am lăsat bagajele jos, am aranjat bunătățile în frigider și am pus muzică relaxantă în fundal. Deja eram absorbiți de frumusețea locului, încetinind ritmul.

Curând am realizat că bijuteria aceasta avea absolut toate dotările necesare pentru un sejur de vis. Un pat pufos cu perne moi, cărți, jocuri, loc de luat masa, de gătit, frigider, congelator, dulăpioare, o baie cozy și cele mai hygge lumini. Practic, de tot ce ai nevoie pentru a te simți ca acasă, fiind totodată departe de tot ce îți este familiar.

Totuși, ce face acest loc atât de special? Pădurea, cu a sa ploaie de frunze aurii? Posibilitatea de a merge cu bicicletele electrice în drumeții memorabile? Traseele tematice din Făget? Satul Micești cu localnicii săi primitori? Parcul de aventură sau zecile de obiective turistice din împrejurimi? Și acestea, dar mai este ceva 😌

Liniștea. Acea liniște, care-ți devine călăuză spre interiorul tău. Îți auzi gândurile și nimic altceva. Apoi, acestea încep să dispară, fiind înlocuite de misterul evadării. Exploratorul din tine prinde elan, dând frâu liber reconectării puternice cu sinele. Te trezești cutreierând pădurea, gătind delicii la ceas de seară, jucându-te și citind cu partenerul, căutând să cuprinzi din ce în ce mai mult acea liniște dulce.

Și nu ai nevoie de telefon sau de laptop. Nici de mail sau de vreo agendă. Timpul devine mai blând cu trecerea sa, gustul mâncării mai bun, creativitatea mai aprinsă și zâmbetul mai larg 😄

Da..suntem un blog culinar, dar suntem și hoinari coolinari. De data aceasta nu am cutreierat în căutare de aventuri culinare, ci în căutarea unui loc în care putem să experimentăm micile plăceri culinare în deplin confort, relaxați și prezenți.

La Tiny Elizabeth am reușit să facem mini platouri cu vânat, legume din grădină, roșii de la producătorii locali, am pregătit spanac cu ouă ochi, lapte cu cereale dimineața și desert de la Greenery – un carrot cake absolut senzațional 🍰 + plăcintă cu dovleac de la o gurmandă desăvârșită. Am mai avut și alte delicatese pe bază de conopidă și vinete. Nu le-am fotografiat pe toate, deoarece am încercat să stăm cât mai departe de tehnologie. Cu toate acestea, credem că am surprins fain vibe-ul locului.

Dacă sunteți pasionați de a călători singuri, în cuplu sau sunteți o tânără familie cu copii și pe deasupra mai aveți alături și un prieten blănos (locația e petfriendly 🐾), noi zicem că tinyhouse-urile vă vor cuceri. Negreșit.

Oh și dacă ați fost la Tiny Transylvania, și vreți, scrieți-ne cum a fost sejurul vostru! 🤗