Delicii de sezon înainte de Paște
Săptămâna aceasta am primit & gătit câteva bunătăți de primăvară, ușoare și gustoase, preponderent din ingrediente locale
Ne-am gândit să vă lăsăm o listă cu bucatele savurate înainte de Paști , poate vă inspiră pentru mesele de Sărbători!
Dacă sunt printre voi persoane care nu cunsumă miel și care mănâncă de regulă mai light și în ton cu sezonalitatea, sunt șanse mari să vă facă cu ochiul ceva de pe mini-lista noastră
De asemenea, dacă vă doriți să știți o anumită rețetă, să ne scrieți în comentarii și revenim noi acolo cu răspunsul
Deliciile:
Mâncare de urzici;
Sevă de mesteacăn (în pahar);
Ruladă de dovlecei cu umplutură de ciuperci (link spre rețetă aici);
Sirop de păpădii făcut din păpădiile apărute în grădină (nu le-am cules pe toate, fiind necesar să lăsăm primele flori pentru albine. Aceasta este prima lor sursă de hrană după o iarnă lungă și o primăvară care a debutat târziu );
Păstrăv din sursă locală, cu mămăligă și mujdei;
Clătite pufoase cu ouă și lapte gras, de casă;
Bonus:
Turtițe de la Rigo Turta Dulce (le-am primit cadou).
Dar asta nu e tot…azi am fost la cumpărături în piață și mâine urmează să gătim bunătăți tura 2 și să facem platouri cu brânză proaspătă, ceapă verde, ridichi și usturoi crud
Am plantat și primele răsaduri în grădina părinților, iar de acum așteptăm cu drag să crească tihnit și natural o parte din hrana pentru anul acesta.