Gutui coapte cu miere și scorțișoară
Desertul serilor de toamnă: gutui la cuptor, simple, cu miere sau cu miere și scorțișoară Un deliciu și un festin de sezon, rapid și ușor de făcut.
Să mai zic cât sunt de sănătoase? Dar de parfumul lor care umple bucătăria și te duce cu gândul la livezi și la pomi încărcați de rod? Sau la grădinile ruginii pudrate cu roua dimineții?
Deja visez. Revenind, noi am cules într-un coș de nuiele gutuile frumoase căzute din pom, le-am spălat și apoi le-am așezat într-o tavă, pe foaie de copt, lăsându-le să se coacă la 180 de grade.
Le-am urmărit pe geamul cuptorului și când am zărit că au început să se rumenească și să prindă culoare, am făcut testul furculiței. Practic, am înfipt fără milă furculița într-o gutuie, să vedem cât e de moale și de bine făcută
Cand au început să sfârâie ușor, de s-au rumenit bine și a intrat furculița ușor în ele, am oprit cuptorul. Le-am scos și când s-au mai răcit puțin le-am savurat cu miere, pe post de desert.
Sunt fantastic de gustoase, mai ales coapte, pentru că servite astfel, îmblânzesc gustul acru-amărui și pulpa tare, pe care o are în mod normal gutuia.
De asemenea, sunt incredibil de sănătoase, indiferent dacă le consumi crude, fierte, coapte sau murate, având peste 100 de proprietăți benefice pentru organism. Cu un search rapid pe internet poți citi totul despre aportul nutritiv bogat al gutuilor și eu te îndemn să mergi cât mai repede la piață și să cumperi gutui mari, galben-aurii, numai bune de pus în rețetele de toamnă!
Poftă bună