Toamna în bucate la Copșa Mare 122
Pregătim un nou eveniment culinar, la punctul gastronomic local Copsa Mare 122, pentru gurmanzii doritori de gusturi autentice, locale și cu iz de odinioară
De când l-am creat, ne-am dorit ca Toamna în bucate la Copșa Mare 122 să fie acel eveniment gastronomic însuflețit de viața satului transilvănean, cu ai lui oameni frumoși, gospodari, talentați și iscusiți! Să clădim un spațiu primitor, aducând împreună localnici și povești din bătătură, care merită cunoscute
De exemplu, bucatele pline de savoare și pâinea rumenită în cuptorul cu lemne vor fi pregătite de gazde, iar atelierul de pâslărit va fi susținut de meșterul popular al satului, domnul Ilie Iordan.
Mierea, produsele apicole și jucăriile de lemn în miniatură vor fi aduse de preotul ortodox al satului, domnul Ioan Cristian Bica, iar gemurile, siropurile și dulcețurile vor fi din cămara familiei Cocoș.
Doar noi și încă un om drag vom veni de pe alte meleaguri, să reîntregim această experiență cu gust local, în Colinele Transilvaniei.
Omul cu pricina este vechiul nostru prieten Istvan de la Manufactura de Brânză, care va pregăti la fața locului un atelier de făcut brânză. Vom ‘meșteri’ caș proaspăt din lapte bun, îl vom presăra cu mirodenii și îl vom lua acasă
Pe parcursul zilei, ne vom bucura și de o vizită la biserica fortificată din sat, vom afla informații interesante despre cultura locului și importanța punctelor gastronomice locale.
Dar poate cel mai important.. ne vom reconecta la simplitate, vom redescoperi farmecul aromelor locale, lăsându-ne purtați de curgerea lină a timpului și de frumusețea răpitoare a naturii.
Ne vom reapropia de rădăcinile noastre, de firesc și natural. De gustul bun și autentic al hranei. De producătorii locali și de rodul pământului nostru.
Azi, de Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti, dorim să le mulțumim tuturor artizanilor gustului, care prin munca lor ne oferă șansa de a ne hrăni mai sănătos și de a avea implicit grijă de mediu și de identitatea culturală gastronomică a României
Prin condeiul nostru, evenimentele culinare organizate și alegerile alimentare de zi cu zi, ne arătăm sprijinul, simțind că facem parte dintr-o superbă comunitate. Suntem profund recunoscători