Am descoperit brandul ZarandAsociatia Zarand la festivalul La PAS, iar acum suntem la jumătatea borcanului cu miere de salcâm, premiat cu aur la London International Honey Awards în anul 2022 🥇

Când am gustat prima dată aurul lichid, mi-am amintit de gustul copilăriei și de vremea când luam o felie de pâine, o ungeam cu puțin unt și apoi cu o peliculă fină de miere.

Am simțit cum mă poartă cu gândul și emoția într-o perioadă pe care o asociez cu bucuria inocenței și dulceața autenticității.

Este fascinant cum anumite produse evocă amintiri și stări prin arome și texturi.

Nu sunt o nostalgică, însă îmi este dragă profunzimea simplității și apreciez un produs care pune natura la loc de cinste, celebrându-i forța de a susține sănătatea, vitalitatea și viața.

Admir, de asemenea, un brand care aduce la un loc apicultorii de pe meleagurile Zarandului, practicanți ai apiculturii tradiționale staționare, de mai multe generații. Familiile lor de albine culeg nectarul în aria protejată Situl Natura 200 Zarandul de Est, rezultând astfel o miere de o calitate superioară 🍯

Reușesc să contureze o comunitate închegată și dornică ca prin comerțul echitabil să ajute producătorii locali să-și valorifice cât mai bine produsele rezultate din agricultura sustenabilă pe care o practică.

Sunt de admirat și merită să fie cunoscuți și susținuți. În spatele brandului „Zarand – Bun ca pe vremuri” se află Asociația pentru Dezvoltare Durabilă, Comuna Petriș, care se implică în sprijinirea și promovarea producătorilor locali, dar și în procesarea și comercializarea produselor acestora.

Sortimentele de care te poți bucura sunt: mierea de pomi fructiferi, de tei, de pădure, de salcâm (medaliată cu aur) și un sortiment aparte: mierea polifloră de fâneață (excelentă la gust 🧡).

Cu fiecare borcan cumpărat susții în mod direct apicultorii din Zarand, retrăiești gustul copilăriei și te bucuri de beneficiile nutritive ale mierii de calitate, elixir al sănătății.

Noi le vom urmări în continuare activitatea și sperăm să-i reîntâlnim la cât mai multe târguri și evenimente din țară și de peste hotare!