Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on FacebookShare on VkontakteShare on Odnoklassniki

Prima zi de toamnă cu bunătăți locale

Sărbătorim prima zi a toamnei, cuibăriți la căldură și cu miros de pâine caldă în casă Se spune în tradiția populară că pentru a avea bunăstare în familie este bine să consumi pâine înainte de a părăsi locuința, obiceiul acesta fiind legat de echinocțiul de toamnă. Acum, om vedea dacă va fi așa sau nu,…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on FacebookShare on VkontakteShare on Odnoklassniki

Picnic în 2 cu iz de toamnă

De mult timp mi-am dorit să mă relaxez sub razele soarelui pe o pătură, cu picioarele ascunse-n iarba răcoroasă, iar lângă mine să fie omul iubit. Să lenevesc cât doresc, cu ochii pierduți printre nori și cu gândul la bucatele savurate ☺️ Spre finele verii, începutul toamnei, a venit și clipa când am decis spontan…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on FacebookShare on VkontakteShare on Odnoklassniki

Hrană pentru trup și suflet

În momentul în care ne-am decis să lansăm acest blog am știut că vrem să transmitem mesaje clare și informații utile atât despre experiențele noastre cu hrana produsă local și cu producătorii agroalimentari din proximitate, cât și să intervenim cu mesaje de tipul “call to action” în momentele în care este nevoie ca vocile de…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on FacebookShare on VkontakteShare on Odnoklassniki

Nuntă a la Cluj fără risipă alimentară

Turtițele de la familia Rigo au făcut parte din mărturiile primite la nunta dragilor noștri prieteni, Mihai și Silvia, de la Ținutul Fluturelui Albastru. Cei doi au avut o nuntă de vis și două inițiative de lăudat, strecurate în meniu și verbalizate printre muzica bună, pașii de dans și socializarea efervescentă. Cu ce inițiative ne-au…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on FacebookShare on VkontakteShare on Odnoklassniki

Risipă alimentară sau grijă față de hrană?

Tu ce faci cu mâncarea din frigiderul tău, mai ales când urmează să pleci pentru câteva zile de acasă? O lași acolo fără prea multe gânduri sau poate cu mici regrete, știind că la întoarcere nu toată va supraviețui termenului de valabilitate? Ori încerci să planifici sesiunile de gătit astfel încât să nu arunci nimic,…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on FacebookShare on VkontakteShare on Odnoklassniki

Experiența Thermomix, live în Cluj-Napoca

În Comunitatea Culinarativ sunt oameni tare faini și interesanți, pasionați de gastronomia locală, în căutare de rețete noi și de gadgeturi de bucătărie grozave Unul dintre acești oameni este și Mihaela Mureșan, cea care a venit în întâmpinarea noastră cu invitația de a trăi experiența Thermomix. Inițial am avut o umbră de reticență pentru că…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on FacebookShare on VkontakteShare on Odnoklassniki

Producătorii tăi din comunitatea Culinarativ #1

Weekendul acesta este despre planificări serioase în ceea ce privește următoarele cumpărături Ce spui de puțină inspirație pentru coșul tău? Noi așteptăm cu poftă să ne vină sparanghelul comandat de la Horia Indolean din Dezmir Apoi, sperăm să mai prindem căpșunile dolofane de la Ferma Save (dacă te tentează, le găsești de cumpărat la Sat…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on FacebookShare on VkontakteShare on Odnoklassniki

Spaghetti Alla Chitarra cu ulei trufat și ardei iute

Hrana preferată poate deveni artă, mai ales într-o zi ploioasă, când inspirația renaște din cele mai mici bucurii, amintiri sau frânturi de conversație. Recunosc că noi am impulsionat-o și cu o provocare acceptată acum câteva zile. Le-am promis dragilor noștri prieteni de la Pasta Pedroni că vom găti o rețetă interesantă cu pastele primite în…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on FacebookShare on VkontakteShare on Odnoklassniki

Vizită cu dichis la Pasta Pedroni

În forfota orașului am descoperit o oază de liniște, cu flori parfumate, grădină de legume și un cochet atelier de paste artizanale, pe care de mult timp ne doream să-l vizităm Acum, însă, venise în sfârșit momentul să trecem pragul atelierului Pasta Pedroni. Ajunși acolo, am salutat rând pe rând familia Crișan și am urmat-o…