Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on FacebookShare on VkontakteShare on Odnoklassniki

Risipă alimentară sau grijă față de hrană?

Tu ce faci cu mâncarea din frigiderul tău, mai ales când urmează să pleci pentru câteva zile de acasă? O lași acolo fără prea multe gânduri sau poate cu mici regrete, știind că la întoarcere nu toată va supraviețui termenului de valabilitate? Ori încerci să planifici sesiunile de gătit astfel încât să nu arunci nimic,…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on FacebookShare on VkontakteShare on Odnoklassniki

Experiența Thermomix, live în Cluj-Napoca

În Comunitatea Culinarativ sunt oameni tare faini și interesanți, pasionați de gastronomia locală, în căutare de rețete noi și de gadgeturi de bucătărie grozave Unul dintre acești oameni este și Mihaela Mureșan, cea care a venit în întâmpinarea noastră cu invitația de a trăi experiența Thermomix. Inițial am avut o umbră de reticență pentru că…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on FacebookShare on VkontakteShare on Odnoklassniki

Producătorii tăi din comunitatea Culinarativ #1

Weekendul acesta este despre planificări serioase în ceea ce privește următoarele cumpărături Ce spui de puțină inspirație pentru coșul tău? Noi așteptăm cu poftă să ne vină sparanghelul comandat de la Horia Indolean din Dezmir Apoi, sperăm să mai prindem căpșunile dolofane de la Ferma Save (dacă te tentează, le găsești de cumpărat la Sat…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on FacebookShare on VkontakteShare on Odnoklassniki

Spaghetti Alla Chitarra cu ulei trufat și ardei iute

Hrana preferată poate deveni artă, mai ales într-o zi ploioasă, când inspirația renaște din cele mai mici bucurii, amintiri sau frânturi de conversație. Recunosc că noi am impulsionat-o și cu o provocare acceptată acum câteva zile. Le-am promis dragilor noștri prieteni de la Pasta Pedroni că vom găti o rețetă interesantă cu pastele primite în…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on FacebookShare on VkontakteShare on Odnoklassniki

Vizită cu dichis la Pasta Pedroni

În forfota orașului am descoperit o oază de liniște, cu flori parfumate, grădină de legume și un cochet atelier de paste artizanale, pe care de mult timp ne doream să-l vizităm Acum, însă, venise în sfârșit momentul să trecem pragul atelierului Pasta Pedroni. Ajunși acolo, am salutat rând pe rând familia Crișan și am urmat-o…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on FacebookShare on VkontakteShare on Odnoklassniki

În vizită la familia Tritean – Sere Ceanu Mare

Săptămâna trecută ne-am bucurat de o primă vizită la gospodăria familiei Tritean, într-un cadru pitoresc plin de cărăbuși de mai și întinderi largi ce conferă măreție zonei agricole dintre Ceanu Mare și satul aparținător Fânațe – locul de unde familia Tritean ne surprinde cu verdețuri fragede și legume zemoase care-ți lasă gura apă Drumul până…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on FacebookShare on VkontakteShare on Odnoklassniki

1 an de Culinarativ

Azi împlinim 1 an , 1 an de când spunem povestea producătorilor locali și vă relatăm de-a fir a păr experiențele noastre culinare. Un an plin de istorisiri savuroase, întâlniri deosebite, evenimente gastronomice, inițiative unice și amintiri pe măsură. 365 de zile cu și despre hrana locală. Suntem nespus de fericiți că am ajuns în…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on FacebookShare on VkontakteShare on Odnoklassniki

Lansarea Comunității Culinarativ!

Avem marea bucurie să lansăm astă seară Comunitatea Culinarativ, un grup menit să ne aducă și mai aproape unii de alții în jurul hranei locale, a oamenilor care o cultivă, o prepară și/sau o consumă Dacă ești curios sau curioasă din fire, trăiești și respiri hrană locală, dacă vrei să inspiri sau te lași inspirat(ă)…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on FacebookShare on VkontakteShare on Odnoklassniki

Livrare specială de Paște la Mediaș

De ziua internațională a țăranilor și țărăncilor venim cu o invitație specială Prietenul nostru, Christian de la Casa in Natura, organizează o zi de livrare în 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐚𝐬̦, 𝐒𝐁 (în parcarea de lângă Școala Gimnazială Cireșarii, strada Sticlei, nr. 16) chiar în Duminica Floriilor, 𝟐𝟓 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞, 𝐢̂𝐧 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐨𝐫𝐚𝐫 𝟏𝟏:𝟎𝟎 – 𝟏𝟐:𝟎𝟎. Produsul vedetă de data…